Opskrift 1/2 pose Små Sorte Bønner 2-3 Store Løg 2-3 Store grønne peber 2-4 Store eller mellemstore søde kartofler 1/2 bundt Blegselleri 2-3 Gulerødder 1 ds. Majs 1 ds. Flåede Tomater 1 lille ds. Tomat Puré 500 gr. Hakket Oksekød Krydderier 2-5 Små Tørrede Chili 2 spiseskeer Koriander 3-4 spiseskeer Spidskommen 1 lille stykke Mørk Chokolade Salt Peber Solsikkeolie / Olivenolie Tilbehør: Græsk Yoghurt Frisk Koriander Groft Flute eller Majschips Rallapenes Fremgangsmåde Sæt bønnerne i blød natten over ( 24 timer ). Næste dag. Skyl og vask de grønne peber og blegsellerien. Skrald og hak løgene, de grønne peber samt blegsellerien i mindre stykker. Hæld vandet fra bønnerne og skyld dem en ekstra gang i et dørslag eller i en sigte. Hæld godt med solsikkeolie i en tykbundet gryde og skru op for blusset. Smid 2 spiserskeer tørret koriander og den hakkede tørrede chili ned til olien lad det simre et kort øjeblik. Og smid så de hakkede grøntsager fra før i også. Lad det simre i et par minutter og så smid de sorte bønner ned til grøntsagerne. Lad det simre/stege i 5-7 minutter (bønnerne bliver bedre og hurtigere færdige). Hæld hele dåsen med de flåede tomater i gryden og hæld vand på lige indtil grøntsagerne og bønnerne er dækket. Lad gryden komme i kog. Skrald de søde kartofler og gulerødderne, skær dem i skiver og put dem i gryden. Tilsæt 2 spiseskeer spiskommen. Et godt skvat olivenolie. Salt og Peber. Lad gryden koge i min 2 timer. Husk at komme låg på gryden. Kom oksekødet i gryden og lad det simre med i halv time. Tilsæt resten af spidskommen (2 spk.), chokoladen og hæld dåsen med majs i. Lad det simre i en lille halv time. Retten skulle gerne få den karakteristiske tykke konsistens af sig selv . Server med en god klat yoghurt, frisk koriander, grønne Jalapenos flute eller majschips. Drik evt. en kold øl til. Velbekommen. Sådan en ret smager selvfølgelig bedst dagen efter!

Opskrift

1/2 pose Små Sorte Bønner
2-3 Store Løg
2-3 Store grønne peber
2-4 Store eller mellemstore søde kartofler
1/2 bundt Blegselleri
2-3 Gulerødder
1 ds. Majs
1 ds. Flåede Tomater
1 lille ds. Tomat Puré

500 gr. Hakket Oksekød

Krydderier
2-5 Små Tørrede Chili
2 spiseskeer Koriander
3-4 spiseskeer Spidskommen
1 lille stykke Mørk Chokolade
Salt
Peber
Solsikkeolie / Olivenolie

Tilbehør:
Græsk Yoghurt
Frisk Koriander
Groft Flute eller Majschips
Rallapenes

Fremgangsmåde

Sæt bønnerne i blød natten over ( 24 timer ).

Næste dag. Skyl og vask de grønne peber og blegsellerien. Skrald og hak løgene, de grønne peber samt blegsellerien i mindre stykker. Hæld vandet fra bønnerne og skyld dem en ekstra gang i et dørslag eller i en sigte. Hæld godt med solsikkeolie i en tykbundet gryde og skru op for blusset. Smid 2 spiserskeer tørret koriander og den hakkede tørrede chili ned til olien lad det simre et kort øjeblik. Og smid så de hakkede grøntsager fra før i også. Lad det simre i et par minutter og så smid de sorte bønner ned til grøntsagerne. Lad det simre/stege i 5-7 minutter (bønnerne bliver bedre og hurtigere færdige). Hæld hele dåsen med de flåede tomater i gryden og hæld vand på lige indtil grøntsagerne og bønnerne er dækket. Lad gryden komme i kog. Skrald de søde kartofler og gulerødderne, skær dem i skiver og put dem i gryden. Tilsæt 2 spiseskeer spiskommen. Et godt skvat olivenolie. Salt og Peber. Lad gryden koge i min 2 timer. Husk at komme låg på gryden. Kom oksekødet i gryden og lad det simre med i halv time. Tilsæt resten af spidskommen (2 spk.), chokoladen og hæld dåsen med majs i. Lad det simre i en lille halv time. Retten skulle gerne få den karakteristiske tykke konsistens af sig selv .

Server med en god klat yoghurt, frisk koriander, grønne Jalapenos flute eller majschips. Drik evt. en kold øl til.

Velbekommen.

Sådan en ret smager selvfølgelig bedst dagen efter!

Skriv et svar