Opskrift
1/2 pose Små Sorte Bønner
2-3 Store Løg
2-3 Store grønne peber
2-4 Store eller mellemstore søde kartofler
1/2 bundt Blegselleri
2-3 Gulerødder
1 ds. Majs
1 ds. Flåede Tomater
1 lille ds. Tomat Puré
500 gr. Hakket Oksekød
Krydderier
2-5 Små Tørrede Chili
2 spiseskeer Koriander
3-4 spiseskeer Spidskommen
1 lille stykke Mørk Chokolade
Salt
Peber
Solsikkeolie / Olivenolie
Tilbehør:
Græsk Yoghurt
Frisk Koriander
Groft Flute eller Majschips
Rallapenes
Fremgangsmåde
Sæt bønnerne i blød natten over ( 24 timer ).
Næste dag. Skyl og vask de grønne peber og blegsellerien. Skrald og hak løgene, de grønne peber samt blegsellerien i mindre stykker. Hæld vandet fra bønnerne og skyld dem en ekstra gang i et dørslag eller i en sigte. Hæld godt med solsikkeolie i en tykbundet gryde og skru op for blusset. Smid 2 spiserskeer tørret koriander og den hakkede tørrede chili ned til olien lad det simre et kort øjeblik. Og smid så de hakkede grøntsager fra før i også. Lad det simre i et par minutter og så smid de sorte bønner ned til grøntsagerne. Lad det simre/stege i 5-7 minutter (bønnerne bliver bedre og hurtigere færdige). Hæld hele dåsen med de flåede tomater i gryden og hæld vand på lige indtil grøntsagerne og bønnerne er dækket. Lad gryden komme i kog. Skrald de søde kartofler og gulerødderne, skær dem i skiver og put dem i gryden. Tilsæt 2 spiseskeer spiskommen. Et godt skvat olivenolie. Salt og Peber. Lad gryden koge i min 2 timer. Husk at komme låg på gryden. Kom oksekødet i gryden og lad det simre med i halv time. Tilsæt resten af spidskommen (2 spk.), chokoladen og hæld dåsen med majs i. Lad det simre i en lille halv time. Retten skulle gerne få den karakteristiske tykke konsistens af sig selv .
Server med en god klat yoghurt, frisk koriander, grønne Jalapenos flute eller majschips. Drik evt. en kold øl til.
Velbekommen.
Sådan en ret smager selvfølgelig bedst dagen efter!