Kategorier
Mad

min-bedste-chili-con-carne

Opskrift

1/2 pose Sm Sorte Bnner
2-3 Store Lg
2-3 Store grnne peber
2-4 Store eller mellemstore sde kartofler
1/2 bundt Blegselleri
2-3 Gulerdder
1 ds. Majs
1 ds. Flede Tomater
1 lille ds. Tomat Pur

500 gr. Hakket Oksekd

Krydderier
2-5 Sm Trrede Chili
2 spiseskeer Koriander
3-4 spiseskeer Spidskommen
1 lille stykke Mrk Chokolade
Salt
Peber
Solsikkeolie / Olivenolie

Tilbehr:
Grsk Yoghurt
Frisk Koriander
Groft Flute eller Majschips
Rallapenes

Fremgangsmde

St bnnerne i bld natten over ( 24 timer ).

Nste dag. Skyl og vask de grnne peber og blegsellerien. Skrald og hak lgene, de grnne peber samt blegsellerien i mindre stykker. Hld vandet fra bnnerne og skyld dem en ekstra gang i et drslag eller i en sigte. Hld godt med solsikkeolie i en tykbundet gryde og skru op for blusset. Smid 2 spiserskeer trret koriander og den hakkede trrede chili ned til olien lad det simre et kort jeblik. Og smid s de hakkede grntsager fra fr i ogs. Lad det simre i et par minutter og s smid de sorte bnner ned til grntsagerne. Lad det simre/stege i 5-7 minutter (bnnerne bliver bedre og hurtigere frdige). Hld hele dsen med de flede tomater i gryden og hld vand p lige indtil grntsagerne og bnnerne er dkket. Lad gryden komme i kog. Skrald de sde kartofler og gulerdderne, skr dem i skiver og put dem i gryden. Tilst 2 spiseskeer spiskommen. Et godt skvat olivenolie. Salt og Peber. Lad gryden koge i min 2 timer. Husk at komme lg p gryden. Kom oksekdet i gryden og lad det simre med i halv time. Tilst resten af spidskommen (2 spk.), chokoladen og hld dsen med majs i. Lad det simre i en lille halv time. Retten skulle gerne f den karakteristiske tykke konsistens af sig selv .

Server med en god klat yoghurt, frisk koriander, grnne Jalapenos flute eller majschips. Drik evt. en kold l til.

Velbekommen.

Sdan en ret smager selvflgelig bedst dagen efter!

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.