Categories
Irak Nyheder Politik

sigtet-uden-at-v%c3%a6re-spion

I dag kom det frem i DR TVA at Politiet endelig har rejst sigtelse imod Frank Grevil. Politiet har formentlig skulle efterforske sagen grundigt, hvilket formentlig har givet anledning til den forholdsvis lange ventetid. Det bliver spændende at se om sigtelsen fører til domfældelse i overensstemmelse med anklageskriftet.

Sagen om videregivelse af information om grundlaget for Irak-krigen hos FET til Berlingske er så politisk ladet som noget kan være. Mange mennesker over det ganske land og store dele af oppositionen har udråbt Frank Grevil til en folkehelt.

Ud fra den information om sagen som jeg har haft til rådighed, mener jeg at det kun er rimeligt at antage, at Frank Grevil handlede ud fra en indre pligtfølelse mod samfundet.

Havde Frank Grevil reelt andre handle muligheder inden for systems vægge? Jeg tror næppe at Frank Grevil kunne eller burde have gjort andet end at gå til medierne i en sag som denne. Jeg kan ikke se hvordan offentligheden havde fået tilført samme viden om det svækkede og overleverede grundlag for Danmarks deltagelse i krigen mod Irak. Jeg kan heller ikke se hvordan misforholdet mellem FET‘s reelle viden og Regeringens håndtering af disse spinkle efterretninger kunne være kommet frem til offentlighedens kendskab på anden vis.

Efter min mening fulgte Frank Grevil, misundelsesværdigt og modigt, en reel borgerpligt til at sige fra over for et system som in natura virkede undertrykkende for demokratiet i den konkrete situation.

Links:
Frank Grevil skal være prøvesten for flere FE-sager Berlingske 31. juli 2004
Grevil tiltalt for FE-læk Berlingske 30. juli 2004
Statsadvokaten rejser tiltale mod Frank Grevil DR 30. juli 2004
Statsadvokaten slæber Frank Grevil i retten Politiken 30. juli 2004
Statsadvokaten rejser tiltale mod Frank Grevil Berlingske 30. juli 2004
FE tilbageholder bevismateriale Information 5. juli 2004

Tidligere:
Siger FE’s trusselsvurderinger at der var en konkret overhængende fare? rabarber.dk 19. april 2004
De famøse dokumenter fra FE om Iraks masseødelæggelsesvåben rabarber.dk 19. april 2004
JP starter karaktermord på Grevil i FE-sagen rabarber.dk 18. april 2004
Lækagen i FET rabarber.dk 12. april 2004

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi