Kategorier
Generelt Humor Politik

%e2%80%9dafh%c3%a6ngig-af-krig%e2%80%9d-tegneserie-om-amerikansk-historie-og-militarisme

Bogklubben Dansk Undergrund og dens første tegneserieudgivelse er den foreløbige kulmination på anstrengelserne for at få en dansk oversættelse af ”Addicted to War” på gaden.

”Addicted to War” er en anden version af den amerikanske historie end den, man normalt hører i medierne. Den er skrevet og tegnet af Joel Andreas, der selv lever midt i løvens hule.

Joel Andreas lader ofte citaterne fra amerikanske statsmænd og kapitalister tale for sig – og historien, de fortæller, er om et USA, hvis økonomi er bundet op på en selvforståelse og en udenrigspolitik, der for tiden udleves i den berygtede ”Krig mod Terror”.

Det er sorte ting, der kommer frem – tal, begivenheder, citater og forklaringer – bundet sammen af tegninger og små fotocollager. Tankerne falder på den kendte amerikanske samfundskritiker og sprogforsker Noam Chomsky’s veldokumenteredes hudfletning af amerikansk udenrigspolitik og historie.

Tegneserien udkommer i et oplag på 1000 stk. og forventes på gaden d. 19. april – men allerede nu kan der forudbestilles eksemplarer til 45 kr./ stk. for ikke-medlemmer på www.danskundergrund.dk – Medlemmer af Bogklubben Dansk Undergrund får ”Afhængig af Krig” tilsendt gratis.

Tegneserien tilbydes desuden fredsbevægelsen til kostprisen. De kan frit videresælge bogen.

Bogklubben Dansk Undergrund

Bogklubben Dansk Undergrund er opstartet for at skabe forudsætningerne for små og dybt uprofitable udgivelser fra den danske tegneserie-undergrund. Vi håber på at opbygget en stor og engageret medlemsskare, der står på spring, når et nyt stjerneskud er på vej op.

Medlemskab – uden dikkedarer

Til forskel fra kuponhæfternes bogklubber har Dansk Undergrund ingen skjulte købekrav eller problemer med en evt. udmeldelse – man lader simpelthen være med at betale.

Det koster 120 kr. om året at være medlem af Bogklubben Dansk Undergrund – det udløser en gratis tegneserie om året, medlemsblad og specielle tilbud på andre udgivelser, plakater, signerede tegninger, originaler mm.

Hvis du når at melde dig ind inden udgivelsen af ”Afhængig af Krig”, så modtager du også en gratis A3-plakat, tegnet af Ulrik Szkobel.

”Understrøm”

Medlemsbladet ”Understrøm” udkommer 2-4 gange årligt og i april bringes de første 7 sider af Henrik Rehrs og Cav Bøgelunds fortolkning af ”Blodbryllup” – et teaterstykke af af spanieren Garcia Lorca. Der er også mulighed for at se de første sider af Ulrik Szkobels ”Ulriks tur til helvede” – endda i flere versioner.

”Understrøm” tilsendes medlemmerne gratis – andre skal slippe 150 kr. om året for den fornøjelse alene!

Afhængig af Krig, af Joel Andreas

Original title: Addicted to War – www.addictedtowar.com

Oversat til dansk af Gitte Christensen og håndtekstet af Ulrik Szkobel.

Udgives på forlaget Progressive Publishing ( www.prognet.dk ) i samarbejde med Bogklubben Dansk Undergrund ( www.danskundergrund.dk )

Udgivelsesdato: 19. april 2004

72 sider, fast ryg.

Oplag: 1000 stk.

Tegneserien er oprindeligt udgivet i USA, hvor den er genoptrykt flere gange, samt i Japan. I alt er der trykt mere end 70.000 eksemplarer.

Yderligere information og distribution:

www.danskundergrund.dk

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi