Kategorier
Generelt Politik

sa-g%c3%b8r-vi-sadan-nar-vi-vasker-vort-t%c3%b8j

Der bliver vasket, vasket og vasket. Og intet er sexet op – hverken Blair eller Foghs udtalelser og redegørelser. Det er fakta, siger man.

Premierminister Blair fik vasket sit beskidte undertøj af Lord Hutton i forbindelse med overdrivelserne af Irak’s besiddelse af masseødlæggelsesvåben og den såkaldte store trussel Saddam Hussein udgjorde imod international fred og sikkerhed.

Men Stars and Stribes, Union Jack og Dannebrog bliver aldrig rene efter Irak 2003. Der skal mere end en nobel og fin hånd fra Lord Hutton til for at få at vasket skidtet og stanken ud af bannerne.

Grundlaget for krigen er forsvundet i den blå luft. Den alt overskyggende hovedbegrundelse om øjeblikkelig afvæbning af Saddam Hussein, fordi Irak udgjorde en overhængende fare mod verdenssamfundet på grund af besiddelse af masseødelæggelsesvåben holder ikke. For at overbevise sig om dette skal man blot låne øre til de forskellige våbeninspektører som har været i Irak. Budskabet er klart. Den eneste ene grund var og er ikke tilstede!

Det er grotesk, at skulle høre forskellige ledende ministre og politikere i England, USA og Danmark tale imod bedre vidende. De finder det!

Mediestrategien synes at være en gentagelse af løgnen indtil den bliver til sandhed for folk flest. Der er stadig en chance for at de finder masseødelæggelsesvåben. De er blot godt gemt!

Tvivlen bruges til at løfte løgnen. Normalt skal tvivlen komme den anklagede til gode, men her bruges tvivlen til at løfte løgnen om krigen. Der var ikke noget substantielt grundlag. Men der var et oprigtigt ønske om kontrol. Men det er ikke nok.

Hvor er oprigtigheden henne? Hvor er de tungtvejende beviser som kan retfærdiggøre krigen mod Irak?

Hutton Report debate: Your views BBC 4. februar 2004

Hutton report ‘was no whitewash’ BBC 4. februar 2004

Iraq WMD inquiry details unveiled BBC 3. februar 2004

Afgået BBC-direktør langer ud efter lord Hutton

Britisk presse beskylder lord Hutton for ‘hvidvask’ Politiken 29. januar 2004

WMD intelligence wrong, says Kay BBC 28. januar 2004

Voldsom debat om krigsgrundlaget i USA Politiken 28. januar 2004

Lord Hutton frikender Blair Politiken 28. januar 2004

BBC castigated in Hutton report BBC 28. januar 2004

The Hutton Inquiry

Avis: Blair slipper for kritik i Hutton-rapport Politiken 28. januar 2004

Tvivl om Kellys selvmord Berlingske 27. januar 2004

Fogh: Danmark gik ikke i krig p.g.a. forbudte våben Politiken 27. januar 2004

Irakkrigen kan ikke kaldes humanitær Politiken 26. januar 2004

Det massive misbrug af 11. september Politiken 12. januar 2004

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi