Categories
Politik

ulla-toslashrness-om-afrika-det-er-deres-egen-skyld

Ulla Tørness skriver i Politiken følgende i et debatindlæg:
“Ansvaret for Afrikas udvikling er først og fremmest Afrikas eget. Afrika må vise reel vilje til forandring og heldigvis er der begyndende tegn på, at det er ved at ske. ”

Efter min mening fralægger Ulla Tørness sig ansvaret for udviklingen i Afrika med den formulering.

Når man tænker på at Ulla Tørness udtaler sig som minister i Danmark, som er medlem af EU og repræsentant for den vestlige verden, gør det kun ondt værre. Ulla Tørness tanker, værdier og holdninger fra det 19. århundrede vil være en koloniherre værdig.

Der er store problemer i Afrika som stikker dybt i Afrikas historie. Dagens virkelighed i Afrika fortæller sin egen barske sandhed. Den vestlige verden har et stor medansvar for Afrika’s nuværende situation af både historiske årsager, men ikke mindst pga. den nuværende real politik som føres af bl.a. EU.

I den vestlige verden vil vi kun have de råvarer fra Afrika som vi ikke selv råder over. Og på grund af importrestriktioner og dumpingpriser kan Afrika f.eks. ikke sælge sine landbrugsvarer til den vestlige verden.

Den vestlige verden kan ikke en gang formå at levere AIDS medicin til Afrika til nogle priser som Afrika kan betale.

Det er svært, hvis ikke umuligt, for Afrika at forandre sig når vi i den vestlige verden, herunder ikke mindst i EU, stadig fører en skandaløs kolonipolitik over for hele regionen.

Hvor er det dog let for Ulla Tørness at mæske sig i høj moral på Afrika’s vegne. Ulla Tørness skulle stige ned fra sin høje moralske hest og forlade stillingen som en lumpen repræsentant for en koloniherre moral som fastholder Afrika i armod.

Hvor er initiativerne til udryddelse af sygdom og fattigdom i Afrika som gør en reel forskel? Først efter at Afrika har reelt styr på sult og sygdom giver det mening at tale om at Afrika har ét ansvar.

Ulla Tørness om Afrika: Det er deres egen skyld! UM 24. september 2005

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi