Kategorier
Mad

hjemmelavet-tunsalt

Hvad spiser man sidst på måneden? Jeg kan huske at mens jeg læste og ikke havde nogle penge, så havde vi en ret der hed torskerogn på 1000 måder! Det var såmænd dåsetorskerogn, og intet andet, som blev tilberedt på forskellig overdådig vis, f.eks. stegt på panden.

Tunsalat er heller ikke særlig dyrt at fremstille!

Her følger en opskrift på Dr. Dyhr’s egen hjemmelavede tunsalat (stærkt inspireret af andre):

2 dåser tun i olie
1 Citron
2 rødløg
1 håndfuld tørrede tomater
1 majskolbe
(Måske syltede argurker og/eller luksus udg. med kapers)
3 skefulde olivenolie
5 store skefulde MiracleWhip
Salt og peber
Lidt chili

Tilberedning:

Ã…ben og tøm 2 dåser tun i en skål. Hæld saften fra en citron over. Hak de 2 rødløg, de tørrede tomater fint og smid dem ned i skålen og rør rundt. Smid majsene fra majsen (eller fra en lille dåse) ned sammen med løgene og tomatterne. Hæld 3 skefulde jomfru olivenolie i sammen med 5 skefulde MiracleWhip eller mayo. Smag til med salt, peber og chili.

Smager godt på et stykke ristet rugbrød. 😉

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi