Kategorier
Mad

hjemmelavet-tunsalt

Hvad spiser man sidst p mneden? Jeg kan huske at mens jeg lste og ikke havde nogle penge, s havde vi en ret der hed torskerogn p 1000 mder! Det var smnd dsetorskerogn, og intet andet, som blev tilberedt p forskellig overddig vis, f.eks. stegt p panden.

Tunsalat er heller ikke srlig dyrt at fremstille!

Her flger en opskrift p Dr. Dyhr’s egen hjemmelavede tunsalat (strkt inspireret af andre):

2 dser tun i olie
1 Citron
2 rdlg
1 hndfuld trrede tomater
1 majskolbe
(Mske syltede argurker og/eller luksus udg. med kapers)
3 skefulde olivenolie
5 store skefulde MiracleWhip
Salt og peber
Lidt chili

Tilberedning:

Åben og tm 2 dser tun i en skl. Hld saften fra en citron over. Hak de 2 rdlg, de trrede tomater fint og smid dem ned i sklen og rr rundt. Smid majsene fra majsen (eller fra en lille dse) ned sammen med lgene og tomatterne. Hld 3 skefulde jomfru olivenolie i sammen med 5 skefulde MiracleWhip eller mayo. Smag til med salt, peber og chili.

Smager godt p et stykke ristet rugbrd. 😉

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi