Categories
Politik

dr-en-tandloslashs-vagthund

En gammel tandløs vagthund som kun tænker på sit varme hundehus kommer næppe ud af huset for at byde uvelkomne gæster farvel. Sådan er det også med Danmarks Radio i overført betydning. DR er ikke deres opgave voksen, og de tænker mest af alt på at gemme sig i det sikre.

Vi har da lidt på DR2, men..

Det er min og andres opfattelse som har deltaget i debatten om Irak krigen og om Danmarks tilstedeværelse i Irak at den langsomt er blevet stranguleret gennem pres på primært DR fra Regeringens side. I DR‘s bestyrelse, direktion og øvrige ledelse er der kommet opportunistiske vinde som meget mere går på sikkerhed i bevillingerne og ansættelsen end deres metier som Danmarks medie nr. 1.

Når de højreorienterede kræfter som repræsenterer Regeringen taler om en indskrænkning af bevillinger og en afbalanceret nyhedsdækning glemmer DR straks sin forpligtigelse til at være en troværdig modspiller til magten på Christiansborg. Regeringen har fuldstændig frit spil i medierne. Der er stort set intet modspil af betydning.

Hvor er f.eks. Danmarks svar på BBC hardtalk. Jeg glemmer aldrig vores udenrigsministers optræden på BBC‘s HardTalk, hvor BBC‘s vært, Tim Sebastian, måtte sidde og undervise Per Stig Møller om dansk historie og politik!

Sverige har i mange år haft masser af folkeligt TV med TV bingo og bunker af egen producerede shows, men har samtidig formået at holde dampen oppe på både nyheder og oplysning med væsentlig flere dybdeborende nyhedsudsendelser og tidlige nye initiativer som undervisningstv.

Jeg sætter et stort spørgsmålstegn ved DR’s nuværende rolle som konkurrent til TV2 og andre kommercielle TV stationer. Jeg sætter et stort spørgsmålstegn ved DR’s politiske uafhængighed.

Hvor er DR i udviklingen i forhold til en selvstændig nyhedsdækning og progressiv oplysning af befolkningen.

Den laveste fællesnævner på alle måder forsvares til hver tid med folkelighed. Jeg kaster op på DR. Sikke en gang en hundebræk på dårligt indhold hvad angår nyheder og oplysning. Mit forslag: Luk DR – det er spild af tid og penge, og opretholder en falsk illusion om public service.

Opfølgning:
DR og TV2‘s nyheder skal undersøges Politiken 21. juni 2005

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi