Categories
Irak Politik

danmark-ud-af-irak

Hvornår er de danske tropper ude af Irak?

Regeringen læser den nuværende situation i Irak som fanden læser biblen. Og sådan har Regeringen vel altid gjort i relation til Irak-krigen.

Betydelige dele af den irakiske befolkning ønsker forståeligt nok at koalitionens besættelse af landet hellere ophører før end siden.

FN betragter tilstedeværelsen af koalitions tropper som en besættelse, idet FN aldrig har godkendt besættelsen af Irak og til stadighed omtaler koalitionens tropper som besættelsestropper. Det er rigtigt at FN tåler koalitionens tilstedeværelse igennem flere aftaler, men det er pga. ansvaret for det kaos krigen har skabt i Irak. Et ansvar koalitionen og Danmark iøvrigt allerede efter gældende folkeret har pådraget sig gennem besættelsen af landet.

Koalitionen har meget dygtigt markedsført FN’s accept af oprydningen i Irak som en indirekte accept af angrebet på Irak.

Det er vel også skuffende at der ikke kommet mere gang i den humanitære indsats i Irak.

Skarp kritik af regeringens Irak-analyse Politiken 26. april 2005
Regeringen vil forlænge dansk Irak-styrke otte måneder Politiken 26. april 2005

Baggrund:
Danmarks indsats i Irak en vittighed rabarber.dk 23. november 2004

Opfølgning:
Diktaturernes FN JP 21. maj 2005
Venstre undergraver FN JP 21. maj 2005
Liberals: No UN mandate needed for war JP 19. maj 2005

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi