Kategorier
Nyheder Poesi Videnskab

rekonstruktion

Menneskelivet er en skrøbelig balance på kanten af jorden. I dag kunne man læse på politiken.dk at man har fundet og rekonstrueret adskillige sider af den omkomne israelske astronaut Ilan Ramons dagbog om livet ombord på rumfærgen Columbia inden den eksploderede på himlen i 2003.

Det var svært at rekonstruere de fundne 18 sider af Romons dagbog pga. forholdene, flere sider kunne ikke tydes fordi “regnen havde vasket skriften ud, og mange sider var iturevne” . Der var tilsyneladende tale om helt private optegnelser på hebraisk. I en lille passus i Politiken nævnes det at Ramon og de andre astronauter ombord på rumfærgen Columbia, “udførte blandt andet eksperimenter, der skulle vurdere, hvilken effekt det har på levende væsener at opholde sig længe i et vægtløst rum.” Hele historien fik mig til at tænke på vor skrøbelige vi er som mennesker. Måske skulle vi prøve at bruge mere tid på at registre øjeblikket og være tilstede i vores egen krop blandt andre mennesker på jorden end på så meget andet.

Død astronauts dagbog rekonstrueret Politiken 26. februar 2005
Ilan Ramon – The First Israeli Astronaut science.co.il
The Columbia Disaster washingtonpost.com

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi