Det er min løse påstand at det kun er ganske få mennesker i det ganske land som ved og forstår at gøre en rigtig god Spaghetti med Bolognese sauce. Først og fremmest serveres man ofte noget som udgiver sig for spaghetti eller pasta men i virkeligheden er udkogt melklister. Som gæst må man bevare roen og smile, selv om det er svært at åbne munden for klister. Ragu betyder en ret af flere forskellige slags kød. Der skal mere til end uspiseligt hakkekød med 10-18% fedt fra Fletto plus hakket løg for at gøre gæsterne rigtigt opstemte på italiensk manér! Ingredienser: (3 personer)
  • 1 god portion frisk hjemmelavet spaghetti eller tagliatelle (eller super tørret kvalitet)
  • Smør og olivenolie
  • 1 Løg og 2 fed hvidløg
  • Friske krydderurter
  • 1 Gulerod
  • 1-2 stilke Bladselleri
  • 1 lille filet sardin i olie
  • 250 gr. Magert hakket oksekød
  • 125 gr. Hønselever
  • 100 gr. Bacon og/eller skinke inkl. fedt marmorering
  • 2-3 spsk. Tomatpuré
  • 1 glas tør Hvidvin
  • 2 glas Vand eller bouillon
  • Salt og peber
  • Muskatnød
  • Parmesan
  • Italiensk brød eller flute.
  • 1 god flaske italiensk rødvin samt vand til bordet
En madglad italiener bruger en grundsubstans til næsten alle kød- og supperetter som kaldes battuto. Det er en god idé at få denne Batutto ind på rygmarven. Og den er faktisk nem at lære! Friske krydderurter (Persille, basilikum, oregano, rosmarin, salvie m.v.), hvidløg, løg, bladselleri, én gulerod hakket fint som krydderi brunet i olie, smør eller fedt. Denne Battuto italiano kan bruges over alt også uden for det italienske køkken. Til vores Ragu Bologna tilsættes en lille sardin filet i olie (kan vist fås på små glas i Irma) som får lov til at smelte før i fedtstoffet før end de andre indgridienser kommer i Batutto’en. Herefter hakkes lidt skinke, bacon, eller krydret pølse fint. Hvis man ikke bryder sig om svinekød af den ene eller anden grund kan man sagtens bruge lidt lammepølse eller lammebacon! Lad de hakkede ingredienser svitse gyldne. Tilsæt det hakkede oksekød. Rør rundt i 3 min. Tilsæt de fint hakkede hønselevere. Rør rundt i 2-3 minutter. Tilsæt tomat puré og derpå hvidvinen. Der krydres med salt og peber og lidt reven muskatnød, og derpå tilsættes vand eller bouillon. Lad retten simre i 30-40 minutter. Tilsæt en klat smør inden servering. Kog den friske tagliatelle til den er al dente (der skal være bid i uden at den er hård)! Bland spaghetti eller tagliatelle sammen med den færdige Ragu Bolognese – og server brandvarm med et godt stykke italiensk brød eller flute. Tilbehør parmesan og peber. Og ikke at forglemme dråberne fra Dionysos karaffel. Nyd og flad ud – hør barokenglene synge i velklang med smagsløgene og din store varme mave. Hint: Supermarco

Det er min løse påstand at det kun er ganske få mennesker i det ganske land som ved og forstår at gøre en rigtig god Spaghetti med Bolognese sauce. Først og fremmest serveres man ofte noget som udgiver sig for spaghetti eller pasta men i virkeligheden er udkogt melklister. Som gæst må man bevare roen og smile, selv om det er svært at åbne munden for klister. Ragu betyder en ret af flere forskellige slags kød. Der skal mere til end uspiseligt hakkekød med 10-18% fedt fra Fletto plus hakket løg for at gøre gæsterne rigtigt opstemte på italiensk manér!

Ingredienser: (3 personer)

  • 1 god portion frisk hjemmelavet spaghetti eller tagliatelle (eller super tørret kvalitet)
  • Smør og olivenolie
  • 1 Løg og 2 fed hvidløg
  • Friske krydderurter
  • 1 Gulerod
  • 1-2 stilke Bladselleri
  • 1 lille filet sardin i olie
  • 250 gr. Magert hakket oksekød
  • 125 gr. Hønselever
  • 100 gr. Bacon og/eller skinke inkl. fedt marmorering
  • 2-3 spsk. Tomatpuré
  • 1 glas tør Hvidvin
  • 2 glas Vand eller bouillon
  • Salt og peber
  • Muskatnød
  • Parmesan
  • Italiensk brød eller flute.
  • 1 god flaske italiensk rødvin samt vand til bordet

En madglad italiener bruger en grundsubstans til næsten alle kød- og supperetter som kaldes battuto. Det er en god idé at få denne Batutto ind på rygmarven. Og den er faktisk nem at lære! Friske krydderurter (Persille, basilikum, oregano, rosmarin, salvie m.v.), hvidløg, løg, bladselleri, én gulerod hakket fint som krydderi brunet i olie, smør eller fedt. Denne Battuto italiano kan bruges over alt også uden for det italienske køkken. Til vores Ragu Bologna tilsættes en lille sardin filet i olie (kan vist fås på små glas i Irma) som får lov til at smelte før i fedtstoffet før end de andre indgridienser kommer i Batutto’en. Herefter hakkes lidt skinke, bacon, eller krydret pølse fint. Hvis man ikke bryder sig om svinekød af den ene eller anden grund kan man sagtens bruge lidt lammepølse eller lammebacon! Lad de hakkede ingredienser svitse gyldne. Tilsæt det hakkede oksekød. Rør rundt i 3 min. Tilsæt de fint hakkede hønselevere. Rør rundt i 2-3 minutter. Tilsæt tomat puré og derpå hvidvinen. Der krydres med salt og peber og lidt reven muskatnød, og derpå tilsættes vand eller bouillon. Lad retten simre i 30-40 minutter. Tilsæt en klat smør inden servering. Kog den friske tagliatelle til den er al dente (der skal være bid i uden at den er hård)! Bland spaghetti eller tagliatelle sammen med den færdige Ragu Bolognese – og server brandvarm med et godt stykke italiensk brød eller flute. Tilbehør parmesan og peber. Og ikke at forglemme dråberne fra Dionysos karaffel.

Nyd og flad ud – hør barokenglene synge i velklang med smagsløgene og din store varme mave.

Hint: Supermarco