Categories
Irak Nyheder

hvad-skal-det-ende-med-i-irak

Det ender med borgerkrig i Irak. Hvad kaldes situationen i koalitionen.. midlertidig uro?! Ifølge Politiken sagde: “en af Storbritanniens topofficerer i Irak, oberst Tim Collins, på et møde i London, at kursen har været forfejlet siden invasionen.”

Jeg mener at det var forudsigeligt at det ville ende som det er gjort i Irak. Koalitionen har ikke magtet at oprette lov og orden i Irak, en basal og banal forudsætning for fred og demokrati. Lov og orden var et stort ønske og en førsteprioritet for almindelige mennesker i Irak. Hvornår erkender koalitionen, herunder Danmark, at de, selv med en militær overmagt, har spillet fallit i Irak?

Eller er der en anden dagsorden, hvor irakernes liv og levned spiller en mindre rolle?

Koalitionen er på vej ind i et nyt Vietnam. De kæmper en krig som ikke kan vindes, fordi de ikke har befolkningen på deres side. Alt sammen ganske forudsigeligt.

Kan vi i Danmark, som USA‘s og England’s koalitionspartner med lige skyld og ansvar, være tilfreds med resultatet af angrebskrigen mod Irak? Lovløshed, krig og kaos.

International tænketank: Irak på vej mod borgerkrig Politiken 26. september 2005

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi