Categories
Politik

usas-hykleriske-rolle-som-verdens-beskytter

Kigger man udefra på det officielle USA‘s indstilling til det internationale samfund, synes den båret af en afgrundsdyb skepsis, total mangel på tillid, og til tider foragt for verden uden for USA‘s grænser.

Krigen mod Irak viste tydeligt at USA ikke respektere det internationale samfund i form af FN og FN’s Sikkerhedsråd. USA‘s manglende tilslutning til Kyoto-aftalen om nedbringelse af CO2 udslip viser med al tydelighed at resten af verden ikke skal blande sig i en amerikansk miljøopfattelse. Bush doktrinen med retten til at slå først uden sikre beviser, krigen mod Irak, USA behandling af tilbageholdte i forbindelse med krigen mod terror, USA manglede tilslutning til Den Internationale Straffedomstol er klasseeksempler på at USA lader hånt om international ret. USA skal hele tiden have særstatus på bekostning af andre lande. Hvad er det egentlig for en verden amerikanerne gerne vil rede og for hvem? Og hvordan hænger dette egentlig sammen med at USA gerne vil optræde som verdens frelser og beskytter?

Dette modsætningsforhold alene viser efter min mening at USA rolle som verdens politibetjent mildt sagt er hyklerisk. USA vil allerhelst “kun” sig selv. Der er vel heller ingen som er meget mere national patriotiske end amerikanerne. Det skulle da lige være det ekstreme højre i Europa, som helst så at de enkelte nationalstater i Europa blev optaget i USA. De synes bare at have glemt, i et hav af uvidenhed, hvor langt der er imellem USA og Europa. Efter min mening er verden ikke blevet et sikre sted efter at USA har påbegyndt sin krig imod terror og sin krig imod landene i ondskabens akse.

Artikler:
40.000 demonstrerede mod Bush Politiken 27. juni 2004
UN asks Israel to go nuclear-free BBC 27. juni 2004
NATO forsøger at hele sårene DR 27. juni 2004

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi