Kategorier
Mad Politik

nej-tak-til-fede-medicin-i-maden

Jeg måtte lede længe i dagens aviser for at finde noget som satte mit pis i kog. Det lykkedes i Politiken, hvor jeg kan kunne læse om at man nu vil tillade at tilsætte medicin til visse fødevarer.

Politiken skriver i dagens netavis at “EU giver grønt lys til at tilsætte kolesterolnedsættende medicin i rugbrød”. I EU parlamentet må de have fået fedt på hjernen.

Selv om de “fede” børn og voksne er et kæmpe problem i dagens Danmark med store menneskelige og økonomiske omkostninger for samfundet, finder jeg realiseringen af EU’s accept af tilsætning af medicin til visse fødevarer vederstyggelig. Det er en uhyggelig amerikaniseret tendens til overfladisk symptombehandling.

Hvis vi er for fede fordi vi spiser junk food det meste af tiden pga dovenskab og stupiditet, skal vi ikke hjælpes med kolesterolsænkende medicin i burgerbollen.

Det er på det forebyggende område at der skal sættes ind. Det er den manglende IQ og livstilen som skal forbedres. Jeg synes at de fede skulle løbe sig tur i stedet. Så er det hurtigt overstået enten dør de af et hjerteslag eller også kommer de i bedre form og forvandler det dårlige kolesterol til noget bedre!

Nej tak til fede-medicin i maden!

Opfølgning:
Fede børns forældre lyver for sig selv Politiken 4. august 2006
Sund kost gavner miljøet Politiken 30. april 2006

Links:
EU siger god for at tilsætte medicin i rugbrød Politiken 25. oktober 2005

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi