Kategorier
Fritid Kultur

forar-sommer-efterar-vinter

 

Ved et tilflde s jeg DR2 sent sndag aften. Jeg kom ind i slutningen af DR2 Film’s “Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom” og blev overrasket af en fantastisk koreansk zenbuddistisk film.

Mdte tilfldigt en andet menneske som ogs var blevet slet af filmen.  I dag mtte jeg af al magt lede godt og grundigt for at finde ud af noget mere om filmen. Som visuel fortller er Kim Ki-duk og filmen i samme suverne klasse som Peter Greenaway og f.eks. The Pillow Book. Mere af den slags p DR2. Fjernsynet som medie ville i mine jne vre ddt uden den slags udskejelser – slut med at lefle for den laveste TV fllesnvner. Endelig.

Links:
Kim Ki-duk wikipedia.org
Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom imdb.com

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

4 kommentarer til “forar-sommer-efterar-vinter”

Hej du:-) Så “in to the wild” igår, den gjorde et stort indtryk på mig. Så er der “Zeitgeist” på nettet hvis du vil mindes om hvor ond verden kan være – der kommer en “Zeitgeist 2” d. 3 oktober og jeg har på fornemmeren at den kommer ind på de samme temaer som i”what the bleep “. Huset i magstræde holder nogle gange tema-weekender, hvor man kan sidde i deres lille hyggelige biograf hele dagen og se film og drikke te og kaffe. Knus Knus

Hej Thomas!

Jeg må simpelthen anbefale dig at se film af den spanske instruktør Pedro Almodóvar, hvis du ikke har gjort det. Jeg sværger mest til filmen “Alt om min mor” (Todo sobre mi madre) som er en film, jeg kan blive ved med at se. Jeg bruger den i min undervisning og ved snart ikke længere, hvor mange gange jeg har set den, men jeg opdager nye ting hver gang. Den næste i rækken “Tal til hende” (Hable con ella) er heller ikke at foragte. Og så er jeg lige i gang med at læse og se “American Beauty” med en klasse og den film kan jeg også vældig godt lide. Det er jo alt sammen “gamle” film men gode.

Mht. teaterstykker skal jeg se “Saunaen” i december og det glæder jeg mig til. Det virker som et lidt specielt stykke men garanteret et stykke der kan give stof til eftertanke.

Håber alt er vel hos dig. Pas på du ikke bliver skudt ned, det virker efterhånden lidt heftigt derovre….

Og i øvrigt, går det godt med jeres spændende projekt? Det håber jeg, det lyder meget spændende.

Hilsen,
Inge Lise

TheFall – fantastic movie
The Mists of Avalon – epic and informative

fun but not necessarily rewarding:
HellBoy2, wanted

reading:
ashtavakra gita, the world without us, pleiadian channelings from marciniak

big hugs to you bro!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.