• 3 øko. æg
  • 3½ dl. brunfarin el. rørsukker
  • 250g blødt smør
  • 1 dl. groft hakkede valnødder
  • 1 dl. groft hakkede mandler
  • 1 dl. rosiner
  • 1½ tsk. natron
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 4 dl. øko. hvedemel
  • 4 dl. (4 store) fint revne øko. gulerødder

Glasur:

  • 200g flormelis
  • 200g smeltet afkølet smør
  • 200g flødeost (Philadelphia)
  • saft og revet skal af en øko. citron
  • 2 tsk. vanillesukker el. kornene fra en stang vanille.

Pisk æg og sukker hvidt. Pisk herefter det bløde smør i og tilsæt valnødder, mandler, rosiner, salt, kardemomme, kanel, nelliker og vanille. Bland natron og bagepulveret med melet og sigt det i. pisk ved laveste hastighed til det er rørt ud og pisk derefter gulerødder i på samme måde. Smør en lille bradepande eller springform med smør og hæld dejen i. Bag kagen ved 200 grader (varmluftovn) i 30-35 min. dæk evt. kagen til efter halvdelen af tiden, så den ikke bliver for mørk. Tjek med en strikkepind, om den er færdig. Køl kagen af inden, du smører glasur på.

Pisk den afkølede smør med flormelis og flødeost til en ensartet masse. Tilsæt herefter citronsaft og revet skal samt vanille og pisk igen. Smør glasuren på og lad gerne kagen stå i køleskabet til næste dag. Pynt kagen lige inden servering.

Reference: Gulerodskage- Deluxe maduniverset.dk

  • 3 øko. æg
  • 3½ dl. brunfarin el. rørsukker
  • 250g blødt smør
  • 1 dl. groft hakkede valnødder
  • 1 dl. groft hakkede mandler
  • 1 dl. rosiner
  • 1½ tsk. natron
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 4 dl. øko. hvedemel
  • 4 dl. (4 store) fint revne øko. gulerødder

Glasur:

  • 200g flormelis
  • 200g smeltet afkølet smør
  • 200g flødeost (Philadelphia)
  • saft og revet skal af en øko. citron
  • 2 tsk. vanillesukker el. kornene fra en stang vanille.

Pisk æg og sukker hvidt. Pisk herefter det bløde smør i og tilsæt valnødder, mandler, rosiner, salt, kardemomme, kanel, nelliker og vanille. Bland natron og bagepulveret med melet og sigt det i. pisk ved laveste hastighed til det er rørt ud og pisk derefter gulerødder i på samme måde. Smør en lille bradepande eller springform med smør og hæld dejen i. Bag kagen ved 200 grader (varmluftovn) i 30-35 min. dæk evt. kagen til efter halvdelen af tiden, så den ikke bliver for mørk. Tjek med en strikkepind, om den er færdig. Køl kagen af inden, du smører glasur på.

Pisk den afkølede smør med flormelis og flødeost til en ensartet masse. Tilsæt herefter citronsaft og revet skal samt vanille og pisk igen. Smør glasuren på og lad gerne kagen stå i køleskabet til næste dag. Pynt kagen lige inden servering.


Reference: Gulerodskage- Deluxe maduniverset.dk


3 Replies to “
  • 3 øko. æg
  • 3½ dl. brunfarin el. rørsukker
  • 250g blødt smør
  • 1 dl. groft hakkede valnødder
  • 1 dl. groft hakkede mandler
  • 1 dl. rosiner
  • 1½ tsk. natron
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 4 dl. øko. hvedemel
  • 4 dl. (4 store) fint revne øko. gulerødder

Glasur:

  • 200g flormelis
  • 200g smeltet afkølet smør
  • 200g flødeost (Philadelphia)
  • saft og revet skal af en øko. citron
  • 2 tsk. vanillesukker el. kornene fra en stang vanille.

Pisk æg og sukker hvidt. Pisk herefter det bløde smør i og tilsæt valnødder, mandler, rosiner, salt, kardemomme, kanel, nelliker og vanille. Bland natron og bagepulveret med melet og sigt det i. pisk ved laveste hastighed til det er rørt ud og pisk derefter gulerødder i på samme måde. Smør en lille bradepande eller springform med smør og hæld dejen i. Bag kagen ved 200 grader (varmluftovn) i 30-35 min. dæk evt. kagen til efter halvdelen af tiden, så den ikke bliver for mørk. Tjek med en strikkepind, om den er færdig. Køl kagen af inden, du smører glasur på.

Pisk den afkølede smør med flormelis og flødeost til en ensartet masse. Tilsæt herefter citronsaft og revet skal samt vanille og pisk igen. Smør glasuren på og lad gerne kagen stå i køleskabet til næste dag. Pynt kagen lige inden servering.

Reference: Gulerodskage- Deluxe maduniverset.dk

  1. Den bedste kage jeg nogensinde har lavet. Kender I det, hvor man bager en kage, og så synes man, at den aldrig bliver lige så god, som når man køber den ude i byen? Sådan har jeg har det indtil jeg lavede ovenstående opskrift. Der er godt nok mange ingredienser at købe ind, og den tager tid, men resultatet er virkelig deluxe. Så hvis du vil forkæle dig selv og dine nærmeste eller imponere en date eller svigerforældrene, så lav ovenstående kage. Lav den dagen før du ønsker at spise / servere den, for den har bedst af at stå i køleskab natten over før der guffes løs. Jeg synes, at den har en dejlig krydret smag, uden at det er for meget. Den er sød, lækker og klæg men ikke for klæg. Galusuren er total créme de la créme. Mens den bager i ovnen dufter der som man var hjemmegående på fuldtids. Lav den. Jeg ønsker dig den bedste fornøjelse. Kærlig hilsen Kristina

  2. Ja det lyder jo unægteligt som en himmerigsmundfuld , Men men Kristina jeg bliver træt inden jeg går i gang , blot ved tanken om det kæmpe arbejde. Knus fra merete

  3. Den er intet mindre en fantastisk og faktisk super nem at lave 🙂 Jeg puttede kun ca halvdelen af smøret i cremen og oilie i stedet for smør i dejen – den blev mums!!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.