Kategorier
Mad

fantastisk-gulerodskage-deluxe

  • 3 ko. g
  • 3½ dl. brunfarin el. rrsukker
  • 250g bldt smr
  • 1 dl. groft hakkede valndder
  • 1 dl. groft hakkede mandler
  • 1 dl. rosiner
  • 1½ tsk. natron
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1½ tsk stdt kardemomme
  • 1 tsk. stdt nelliker
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1 spsk. stdt kanel
  • 4 dl. ko. hvedemel
  • 4 dl. (4 store) fint revne ko. gulerdder

Glasur:

  • 200g flormelis
  • 200g smeltet afklet smr
  • 200g fldeost (Philadelphia)
  • saft og revet skal af en ko. citron
  • 2 tsk. vanillesukker el. kornene fra en stang vanille.

Pisk g og sukker hvidt. Pisk herefter det blde smr i og tilst valndder, mandler, rosiner, salt, kardemomme, kanel, nelliker og vanille. Bland natron og bagepulveret med melet og sigt det i. pisk ved laveste hastighed til det er rrt ud og pisk derefter gulerdder i p samme mde. Smr en lille bradepande eller springform med smr og hld dejen i. Bag kagen ved 200 grader (varmluftovn) i 30-35 min. dk evt. kagen til efter halvdelen af tiden, s den ikke bliver for mrk. Tjek med en strikkepind, om den er frdig. Kl kagen af inden, du smrer glasur p.

Pisk den afklede smr med flormelis og fldeost til en ensartet masse. Tilst herefter citronsaft og revet skal samt vanille og pisk igen. Smr glasuren p og lad gerne kagen st i kleskabet til nste dag. Pynt kagen lige inden servering.


Reference: Gulerodskage- Deluxe maduniverset.dk


Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

3 kommentarer til “fantastisk-gulerodskage-deluxe”

Den bedste kage jeg nogensinde har lavet. Kender I det, hvor man bager en kage, og så synes man, at den aldrig bliver lige så god, som når man køber den ude i byen? Sådan har jeg har det indtil jeg lavede ovenstående opskrift. Der er godt nok mange ingredienser at købe ind, og den tager tid, men resultatet er virkelig deluxe. Så hvis du vil forkæle dig selv og dine nærmeste eller imponere en date eller svigerforældrene, så lav ovenstående kage. Lav den dagen før du ønsker at spise / servere den, for den har bedst af at stå i køleskab natten over før der guffes løs. Jeg synes, at den har en dejlig krydret smag, uden at det er for meget. Den er sød, lækker og klæg men ikke for klæg. Galusuren er total créme de la créme. Mens den bager i ovnen dufter der som man var hjemmegående på fuldtids. Lav den. Jeg ønsker dig den bedste fornøjelse. Kærlig hilsen Kristina

Ja det lyder jo unægteligt som en himmerigsmundfuld , Men men Kristina jeg bliver træt inden jeg går i gang , blot ved tanken om det kæmpe arbejde. Knus fra merete

Den er intet mindre en fantastisk og faktisk super nem at lave 🙂 Jeg puttede kun ca halvdelen af smøret i cremen og oilie i stedet for smør i dejen – den blev mums!!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.