Kategorier
Venner Videnskab

ivos-forbilleder-karl-vind-og-egdeworht-spejlet

Ivo’s nu afdde konomiprofessor og specialevejleder Karl Vind fra Kbenhavns Universitet er kommet til re p den danske udgave af wikipedia.org (da.wikipedia.org). Som en god elev af Karl Vind gr der forlydener om at Ivo ogs vil hdre hans hjt elskede Egdeworth bde p den danske og engelske udgave af wikipedia.org. Endelig fr Ivo, for et bredere publikum, lov til at forklare at der er i virkeligheden ikke er nogen andre end ham, som i sandhed har forstet Egdeworths begreb om “kernen” i konomisk teori.

Her skal jeg ikke gre mig klog p Ivos skriblerier ud i konomien. Men jeg vil uden tvang rose hans initiativ. Det kan vre at nogen af rabarber.dk’s lsere kan bidrage med noget kvalificeret i denne forbindelse.

Links:
Karl Vind da.wikipedia.org
Kernen af en konomi da.wikipedia.org

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

5 kommentarer til “ivos-forbilleder-karl-vind-og-egdeworht-spejlet”

Kære Thomas
,
Jeg har været en flittig skribent på Rabarber i de senere år under et velkendt synonym. Jeg værdsætter Rabarber højt ikke mindst fordi det er den eneste anarkistiske danske blog hvor ordet er frit blandt skribenterne blot de opylder kravet om ikke at være selvhøjtidlige og deres argumenter kan balancere mellem på den ene side at rumme subtil intelligent humor og på den anden side rumme logisk stringens. Et godt eksempel herpå var kontroversen mellem Hans, Martin og den beskedne ven om Intelligent Design / Darwinismen som fortjener at blive genoptaget med henblik på at blive revurderet af andre. Opgavefordelingen i den kontrovers var, at den beskedne ven havde ansvaret for at bidrage med lidt humoristisk støj og de to eksperter Hans og Martin skulle så koncentrerer sig om det væsentlige indhold i diskussionen. Ligesom økonomisk teori kunne havde udviklet sig helt anderledes hvis toneangivne højt respekterede økonomer ikke havde misforstået og glemt fundamentale resultater hos hinanden kunne den nævnte kontrovers havde set helt anderledes ud med en gensidig intellektuel respekt og evnen til at forstå hinandens pointer frem for at have travelt med citerere hvem der ved mest.

Thomas, præcision har aldrig væet din stærke side så jeg kan godt bærer over med med at du staver Edgeworth forkert som Edgeworht i overskriften, men min intellektuelle forfængelighed rækker trods alt ikke til at bære over med, at du allerede i introduktionen har misforstået hoved-pointen, som er at Edgeworth ikke var ophavsmanden til kernen som de fleste matematik økonomer tror, men til et andet ligevægtsbegreb som kaldes bytteligevægt.

Jeg kan kun bakke op om Thomas’ ønske om at hvis der er nogen af rabarber.dk’s læsere som kan bidrage med noget kvalificeret eller humoristisk i denne forbindelse hører jeg gerne nærmere….

Fra Wikipedia. (Tilskrevet I. Skolmen) Om Ivo Skolmen:

Lærd og begavet mand med bevis herpå i form af diplom fra en højere læreranstalt. Derfor et betydelig og særdeles velbegrundet selvværd. Uomtvistelig intellektuel og berømmet for at imponere et måbende pak af tilhørere med et til bristepunktet fyldt overflødighedshorn af udsøgt og interessant viden, – hensynsløst leveret med så skudsikker akkuratesse og fasthed at modstridende argumenter skylles bort som sandkorn på en strand. I. Skolmen er ofte blevet benævnt som “et oprørt hav af viden, strækkende sig fra det ene kontinent til det andet”.

Denne moderne heltefigur, og lad det være os en lære, formår med sit skarpe overblik at se og forstå enhver tænkelig situation udfra blot ét eneste perspektiv og at drage indiskutable og uanfægtelige konklusioner ud fra sine helt egne synsvinkler og holdninger, som var de fælles for menneskeheden.

Tak, tak, endnu en gang tak for al den ros. Men, ret skal være ret, det er altså kun H. Hurvig som fortjener sådan en ros.

Ivo skriver:

“…ikke mindst fordi det er den eneste anarkistiske danske blog hvor ordet er frit blandt skribenterne blot de opylder kravet om ikke at være selvhøjtidlige og deres argumenter kan balancere mellem på den ene side at rumme subtil intelligent humor og på den anden side rumme logisk stringens.”

Jeg er oprigtig ked af det, men vil mangler blot toiletpapiret …

Ivo skriver,

“… men min intellektuelle forfængelighed rækker trods alt ikke til at bære over med, …”

Intellectuelle? Hmmm….
Forfaenglighed? OK … who can disagree…

… I rest my case.
h/Flex

h/Flex

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.