Da jeg var lille sad jeg og nørklede med at skrive Th. Dyhr’s Store Glosar & Ordbog over mærkelige danske ord, fremmed ord, synonymer, antonymer, for- og bagstavelser. Senere havde jeg en tanke om at få samlet danske ordsprog på nettet i en stor database. Nu er der heldigvis andre som er kommet mig i forkøbet.. :) Men jeg synes stadig at der er væsentlige mangler i de bestående danske online sprogressourcer i form af kvalitet, tilgængelighed og funktionalitet. På sproget.dk er der nogle små sjove og overraskende sprogopgaver. Mer af den slags sprogleg! Sproget.dk fungerer efter min mening ikke godt nok til at kunne klassificeres i overensstemmelse med sit formål som en væsentlig og let anvendelig dansk sprogressource. Søgemekanismen på sproget.dk virker tåget og overambitiøs. Og så leverer den ikke de forventede resultater på banale søgninger! Links: sproget.dk Danske idiomer da.wikipedia.org Danske ordsprog da.wikipedia.org Dansk Sprognævn dsn.dk Ordbog over Det Danske Sprog (ODS) ordnet.dk 1700-1950 Dansk Sprogselskab Retskrivningsordbogen retskrivningsordbogen.dk Ud med sproget dr.dk Sproghjørnet dr.dk (m. podcast)

Da jeg var lille sad jeg og nørklede med at skrive Th. Dyhr’s Store Glosar & Ordbog over mærkelige danske ord, fremmed ord, synonymer, antonymer, for- og bagstavelser. Senere havde jeg en tanke om at få samlet danske ordsprog på nettet i en stor database. Nu er der heldigvis andre som er kommet mig i forkøbet.. 🙂

Men jeg synes stadig at der er væsentlige mangler i de bestående danske online sprogressourcer i form af kvalitet, tilgængelighed og funktionalitet.

På sproget.dk er der nogle små sjove og overraskende sprogopgaver. Mer af den slags sprogleg! Sproget.dk fungerer efter min mening ikke godt nok til at kunne klassificeres i overensstemmelse med sit formål som en væsentlig og let anvendelig dansk sprogressource. Søgemekanismen på sproget.dk virker tåget og overambitiøs. Og så leverer den ikke de forventede resultater på banale søgninger!

Links:
sproget.dk
Danske idiomer da.wikipedia.org
Danske ordsprog da.wikipedia.org
Dansk Sprognævn dsn.dk
Ordbog over Det Danske Sprog (ODS) ordnet.dk 1700-1950 Dansk Sprogselskab
Retskrivningsordbogen retskrivningsordbogen.dk
Ud med sproget dr.dk
Sproghjørnet dr.dk (m. podcast)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.