Kategorier
Mad

varm-rabarbersuppe-med-vaniljeis-og-blab%c3%a6r

Indhold:
1 bundt rabarber
600 gr. rrsukker
Rabarberjvning fra Brugsen
Lidt flde
Frosne Blbr
Mynteblade

Snit rabarberne i fine stykker og dk dem kun nsten med vand (lg en 1/3 rd stilk til side til pynt). Kog i 10 min. Si rabarbersaften fra i en gryden. Varm rabarbersuppen op og tilst sukkeret. Rr kraftigt rundt indtil sukkeret er oplst. Rr jvningen ud i lidt koldt vand. Tilst jvningen lidt af gangen og pisk kraftigt i gryden imens.

Lad rabarbersuppen kle lidt af server mens den er varm (hvis du har gjort suppen lidt for sd kan du efterflgende tilstte lidt syre fra en citron eller en lime). Find den allerbedste vaniljeis som kan f fat i og skr en blok ud som kan stikke op i suppen.

Pyt med lidt fldeklatter, fint hakkede friske rabarber, blbr og den fine mynte. Og du kan jo selvflgelig ogs g amok i en variant superior med fldeskum, fint hakkede friske rabarber og ristede flamberede mandler.

Jeg elsker jo noget med rabarber.. og det er der heldigvis ogs andre der gr!

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

4 kommentarer til “varm-rabarbersuppe-med-vaniljeis-og-blab%c3%a6r”

Dejlig opskrift, min variant er her:

1 kg rababer
1 kg blåbær

lidt vand

koges mørt og sies

tilsæt sukker indtil smagen passer dig
lidt vaniliesukker

server suppen kold med et klat creme fraice

Så får du da lige een til:

Fine rababer koges forsigtigt som til kompot med sukker og vaniliesukker.
Jævnes lidt med kartoffelmel, som til tynd grød.

Lægges lagvis i en smuk gennemsigtig skål, grød, makroner, kagecreme, helst 2 gange og øverst flødeskum ummmmmm

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.