Kategorier
Mad

varm-rabarbersuppe-med-vaniljeis-og-blab%c3%a6r

Indhold:
1 bundt rabarber
600 gr. rørsukker
Rabarberjævning fra Brugsen
Lidt fløde
Frosne Blåbær
Mynteblade

Snit rabarberne i fine stykker og dæk dem kun næsten med vand (læg en 1/3 rød stilk til side til pynt). Kog i 10 min. Si rabarbersaften fra i en gryden. Varm rabarbersuppen op og tilsæt sukkeret. Rør kraftigt rundt indtil sukkeret er opløst. Rør jævningen ud i lidt koldt vand. Tilsæt jævningen lidt af gangen og pisk kraftigt i gryden imens.

Lad rabarbersuppen køle lidt af server mens den er varm (hvis du har gjort suppen lidt for sød kan du efterfølgende tilsætte lidt syre fra en citron eller en lime). Find den allerbedste vaniljeis som kan få fat i og skær en blok ud som kan stikke op i suppen.

Pyt med lidt flødeklatter, fint hakkede friske rabarber, blåbær og den fine mynte. Og du kan jo selvfølgelig også gå amok i en variant superior med flødeskum, fint hakkede friske rabarber og ristede flamberede mandler.

Jeg elsker jo noget med rabarber.. og det er der heldigvis også andre der gør!

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

4 kommentarer til “varm-rabarbersuppe-med-vaniljeis-og-blab%c3%a6r”

Dejlig opskrift, min variant er her:

1 kg rababer
1 kg blåbær

lidt vand

koges mørt og sies

tilsæt sukker indtil smagen passer dig
lidt vaniliesukker

server suppen kold med et klat creme fraice

Så får du da lige een til:

Fine rababer koges forsigtigt som til kompot med sukker og vaniliesukker.
Jævnes lidt med kartoffelmel, som til tynd grød.

Lægges lagvis i en smuk gennemsigtig skål, grød, makroner, kagecreme, helst 2 gange og øverst flødeskum ummmmmm

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.