Kategorier
Forretning Mad

den-%c3%b8kologiske-indk%c3%b8bsforening

Forretnings id

Min kreste, nogle sde venner og jeg har fet den gode id at lave en kologisk Indkbsforening, hvor vi sammen kber kologiske madprodukter ind i strre mngder til engros priser for at spare penge.

Hvad synes du om iden? Kunne du tnke dig at vre med? Har du nogle forslag?
Hvilke kologiske madvarer kunne du godt tnke dig at kbe billigere?

Inspiration:
Urtekram.dk
Aurion.dk
Emmerys.dk
Nutana (Betalingsstandsning 2005 indledt samarbejde med urtekram.dk)
Supermarco.dk
Fuglebjerggrd.dk Camilla Plum
Aarstiderne.com
Sbogrd
Naturdrogeriet A/S
kologisk Landsforening
Helsam
Solhjulet

NB! Update ( 2013 )
Det er dejligt at se at den kologiske indkbsforening KBENHAVNS FDEVAREFÆLLESSKAB kbhff.dk har fet vind i sejlene og nu har mere end 5.000 medlemmer! 

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

44 kommentarer til “den-%c3%b8kologiske-indk%c3%b8bsforening”

Jeg synes det er en kanon ide, på trods af at der, som Nina nævner, allerede findes en forening.

Fordelen ved at køre en parallel forening er at der bliver mulighed for at starte på en frisk. udvikle nye concepter, lave tænketank, være kreative og bygge op om nye ideer. Om ikke andet, for endnu engang at få focus på en af de vigtigeste ting i vores liv.

Mad er en af de oversete faktorer i samfundet, selvom Danskernes mad bevidsthed er rimelig velovervejet, er der stadig lang vej… f.eks. fordi alt mad endnu ikke er økologisk…

Mange Danskere ved ikke hvad mad er, og det vil tage noget tid at få vristed indflydelsen fra de store kommercielle, uetiske, industri-giganter, der uden kærlighed og bevisthed om fødens vigtighed, sprøjter metervare på supermarkedernes hylder.

Let’s Change the World

I kan fandeme ikke være bekendt at være sådanne nogle lyseslukkere.I skal tænke på at Thomas’ overgang fra guldflipper til økoflipper og antikapitalistisk venstrefløjsidealist har betydet så store personlige omkostninger for ham, at han de seneste mange år har været en omsorgsopgave for såvel samfundet som hans venner. Derfor fortjener et sådan uegennyttigt forslag til gavn for alle andre end ham selv ros og opbakning.

Hej Thomas,

Det lyder interessant, men jeg har lige nogle spørgsmål, for at se om jeg har forstået konceptet korrekt.

Er idéen tænkt som en ren forening, eller hvor der også er en fysisk butik tilknyttet?
Vil varerne blive leveret eller skal de afhentes et centralt sted?
Hvor lang tid vil der gå fra bestilling til levering/afhentning af varerne?
Hvor meget vil besparelserne kunne være på i forhold til eksisterende forretninger, som f.eks. Irma, Fakta og lignende?

Håber alt er vel 🙂

Hlisen

Alex

Det er dejligt at se, at selv i en hård, mørk, brutal og kold verden så findes der ganske få personer som Thomas, det tør at tage et økologisk og socialt ansvar og vise den sande vej. Hvis den Halvlange Thomas havde haft noget større fødder så havde han været en ægte hobit som Frodo fra Ringenes herre. Thomas er blevet den nye økologiske ringbærer, der har fået til opgave at holde ringen eller måske snarere en gulerod og ved hjælp af sine økologiske venners opbakning er jeg overbevist om han nok skal trodse alle pinsler og fristelser for at nå frem til dommedagsbjerget og skabe nyt håb for alle os andre; Hvis guleroden ikke bliver spist undervejs er der således håb forud….

Kære Thomas
Jeg synes det er en fantastisk ide og er med på den.

Kærligst
Jannick

Hvor er det typisk dansk at skære en initiativtager ned i den spæde begyndelse. Fra dette hold vil vi dog vide at tage hatten af for en entreprenør – og efter, hvad vi kan bedømme – et godt menneske.
Hvem er denne Edgeworth? Hold dig væk! Vi har ikke brug for dine åndsvage kommentarer. Alle på afdelingen er med på idéen.

P.S. – hej Thomas kan man få noget gratis?

Kærlig hilsen
Dennis Kelling

Kære Kelling

Det er utroligt ærgeligt, at du opfører dig som en hysterisk kælling og forsøger at forhindre mig i at deltage i debatten når vi nu rent faktisk er rørende enige om det væsentlige; Thomas’ ide om en økologisk indkøbsforening er ikke alene genial, men også uden historisk sidestykke;Det er et faktum. Men du må jo tænke på, at før Thomas stod af ræset for at blive en økoflipper og omsorgsopgave havde han mange års erfaring som en af landets førende forretningsudviklere som desværre udmøntede sig i en for ham urimelig stor stress-byrde. Mit ærinde er således blot at beskytte Thomas i den forstand, at han ikke skal gå ned med stress igen; Derfor er det utroligt vigtigt at nogle af alle disse økoflippere, som han nu er omgivet af forstår at tage del i den kommende arbejdsbyrde der er forbundet med opstart af en ny indkøbsforening og ikke blot at drive rovdrift på hans indlysende forretnings talent.
Endvidere er din bemærkning om at Thomas blot er et godt menneske i bedste fald banal og i værste fald patetisk; Thomas rummer jo meget mere; Thomas’ personlige integritet er uantastelig og han er som forretningsudvikler og menneske noget af det mest ærlige og mindst beregnende jeg nogensinde har mødt. Thomas har ganske vist sine meninger uanset om det er populært eller ej, det er såvel hans svaghed som styrke. Ofte bliver Thomas netop kritiseret for at sige sin ærlige mening, selv om det ofte ikke er særlig smart. Men man skal huske på at han har påtaget sig rollen som samfundets vagthund på rabarber netop med henblik på at beskytte samfundets svageste borgere. Thomas er åben og tolerant over for andre mennesker og uden fordomme. Han har et stærkt og ærligt engagement for mennesker med problemer uanset hudfarve, religiøsitet samt seksuel orientering. Han fortjener min dybeste respekt. Det var alt. Det var det hele. Der er ikke mere…..

Hej Dennis og andre,

Jeg tror ikke, Edgeworth er en typisk dansk nedriver af sympatiske forslag. Edgeworth er kendt som en fremragende økonom og fuld af velvilje og skarpsind. Det er snarere formuleringerne, der af og til kan løbe af med ham. – Måske er Edgeworth også bare blevet skræmt? – Hvad er det for en afdeling, du taler om, Dennis? Er den åben? Også for andre? Og hvad er det, Thomas skal give dig helt gratis?
Venlig hilsen
Hammers

Hej Alle

Det handler om en saglig forretningsmæssig vurdering af en økologiske indkøbsforening. I skal vide at 90% af økologisk indkøbsforeninger, der ønsker at bane vejen for udvikling fejler! Det er fordi der er mange barrierer på vejen til udvikling. Derfor er det meget vigtigt at I allier Jer med en professionel udviklingskonsulent som mig. Som bekendt udgøres en traditionel strategiproces typisk af følgende 5 faser: Analyse af eksterne faktorer – marked, konkurrenter, leverandører, kunder etc. Muligheder og trusler identificeres. Analyse af interne faktorer – kompetencer, ressourcer, økonomistruktur, konkurrenceevne etc. Styrker og svagheder identificeres.Formulering af alternative strategier, udledt fra analyserne i fase 1 og 2. Kommunikation af strategi ved først at nedbryde de overordnede strategier til fokusområder og derefter yderligere nedbrydning til handlingsplaner på individuelt niveau.Opfølgning af strategi f.eks. igennem identificering af strategiske nøgletal, opsætning af mål for disse samt periodevis afrapportering f.eks. ved hjælp af et Balanced Scorecard med tilhørende Key Performance Indicators.På trods af, at man som indkøbsforening har gennemført alle 5 faser fejler 90% af de økologiske indkøbsforeninger alligevel med implementeringen af strategien! De største barrierer for implementeringen har vist sig at være som følger:
Vision’s barrieren: Kun 5% af arbejdsstyrken forstår strategien
Menneske barrieren: Kun 25% af lederne har belønningsmekanismer koblet til strategien
Ressource barrieren: 60% af organisationerne har ingen forbindelse mellem budget- og strategiprocessen
Ledelsesbarrieren: 85% af lederne anvender mindre end en time om måneden på at diskutere strategi

Venlig Hilsen
Rolf Nissen Cand. merch i ledelse og strategi

Hej.

Det er jo næsten(!) morsomt at læse det her…økoflipper…husk, vigtiger som hvad det er da bliver sagt, er vel hvordan – intentionen.

Er sikker på, at Thomas intention og følgelig ideen er meget god og fuldstændig oprigtig.

Kh. Olaf

Rolf Nissen, hold nu kæft med dit selvhøjtidlige sludder eller bidrag med en viden som rækker ud over hvad der kan opnås på et simpelt økonomi-kursus. Det er meget mere interessant at høre fra Thomas hvordan opgaven skal angribes rent forretningsmæssigt. Har du en en kommentar i den forbindelse Thomas ?

Der er kommet rigtig god feedback på idéen om den økologiske indkøbsforening. Vi holder møde nu på onsdag d. 1. august d.å. (efter qigong) kl. 19.00 i Tehuset i Brolæggerstræde ( sidegade til knabrostræde, på hjørnet ligger Café Sorgenfri, parallelt med med strøget, ud af Jorks Passage og til højre og så til venstre og en gang til venstre – øh… eller find sgu da selv ud af det! )

Vel mødt! 🙂

Hej med jer!
Når en peberkagebager bager peberkager må han tage … en …na na nana og et kilo hvedemel – hvordan er det nu den er?
Jeg kan i hvert fald lave en nogle dejlige økologiske peberkager – og hvis du ser lige så godt ud som på forsiden tager jeg og de andre oppegående dem med – vi vil gerne prøve noget nyt i vores … Hovsa! Jeg må løbe nu hvis jeg kommer for sent skal jeg bare tørre tavlen ren. Vis ses til mødet Thomas Dyhr – kys din Suzette Mester.
Hvad er dit telefon nummer?

Når man starter en virksomhed op er der mange ting man skal tage højde for – rigtig nok Rolf Nissen. Men når Rolf Nissen formulerer det således: ” … Kommunikation af strategi ved først at nedbryde de overordnede strategier til fokusområder og derefter yderligere nedbrydning til handlingsplaner på individuelt niveau” mener jeg det er at spænde buen for hårdt – eller også er vi bare uenige? Jeg selv og to andre forretningspartnere er selv ved at starte en indkøbsforening og jeg kan kun understrege den vitale betydning i kollektive kommunikationsstrategier der netop bør implementeres som en kollektiv læringsproces – det er tydeligt vi tilhører to forskellige skoler – men alligevel – nok om det – jeg inviterer alle, der skulle have lyst til det til et informationsmøde på Flottenheimer d. 2. august klokken 1900.
Kærlig hilsen
Ole Portrait

Når en peberkagebager bager peberkager – da di da dum da dej – og et kilo hvedemel – hvordan er det nu den er, den der fra hakkebakkeskoven? Jeg kan i hvert fald lave nogle rigtige gode økologiske peberkager – og hvis Thomas Dyhr ser ligeså godt ud som ham på forsiden så kommer mig og min værge med en masse gratis pebernødder til mødet.

Kys fra Suzette

Jeg vil gerne bede mig frabedt at andre end jeg selv bruger mit navn – kommentarerne om peberkager og what not skal jeg i hvert fald ikke tages til indtægt for.

Jeg hedder Ole Portrait og kender ikke denne Suzette!!

Kære Thomas

Der eksisterer allerede en rigtig god indkøbsforening som fungerer godt og mangler ekstra kræfter.
Den ligger på vesterbro. Den er økologisk, biodynamiak og makrobiotisk. Og har et alletiders team knyttet til sig. Lad dog den vokse…
Hvad afholder dig fra at undersøge det?

KH Nina

En god kreativ process – i hvert fald i en forretningsmæssige forståelse – afhænger fuldstændig af den klarhed hvormed rammerne på forhånd er trukket op. 95 % af alle innovations og udviklingsprocesser bag indkøbsforeninger starter ikke i fat-boy liggestole, i blå rum eller omkring brainstorm-cafe-borde så derfor kan et hygge, hygge-møde som foreslået af Thomas Dyhr ikke anbefales.Ole Portrait’s informationsmøde virker betydeligt mere seriøst og professionelt omend følgende to bemærkninger til Ole Portrait’s indlæg synes at være på sin plads: For det første er forudsætningen for en vellykket økologisk indkøbsforening, at den drives af et klart forretningsmæssigt mål – og at der på forhånd kan estimeres en effekt, der berettiger investeringen i tid og penge. Det giver mening for både ledere og medarbejdere i indkøbsforeningen. Og sikkerhed for, at der kun investeres i et økologiske varesortiment med en klar nytteværdi. For det andet afhænger en økologisk indkøbsforenings præstation af interaktionen mellem enkeltpersoner og grupper i og udenfor den forening. En interaktion der bestemmes af hårde dimensioner som f.eks. mål, strategi, ansvarsfordeling og forretningsgange – og af bløde dimensioner som f.eks. opfattelser, værdier, kommunikation og kompetencer. Derfor at finde nøglen til udvikling af de forretningskritiske præstationer er en proces, hvor antagelser, opfattelser og holdninger udfordres og ændres. Og hvor ny indsigt og viden opbygges og relationer udvikles. Kort sagt er det en læreproces, som fører til erkendelse af hvad, hvorfor og hvordan udviklingen skal ske. Det giver mening for de involverede – og det er forudsætningen for, at der opnås synergi mellem den enkeltes og den økologiske forenings mål, og dermed for ejerskab. Og læreprocessen giver et stærkt fundament for fortsat udvikling – fordi den viden der opbygges forbliver i foreningen.
Desværre er jeg optaget helt frem til uge 37, men jeg vil forsøge allerede i næste uge at give svar på nogle af de forretningsmæssige spørgsmål, der er blevet stillet her på bloggen.

Venlig Hilsen
Rolf Nissen Cand. merch i ledelse og strategi

Alle på afdelingen som jeg har talt med elsker den der forening, kunne dig og dine dejlige venner ikke tænke jer at lave en økologisk kantine ude hos os?

Håndslag
Dennis

Alle – tak for et godt konstruktivt og hyggeligt møde i går i House of Tea. Det viser sig at de fleste som kom gerne vil købe økologiske varer for omkring kr. 1.000,- pr. måned. Der kom rigtig mange gode forslag bl.a. til bruge vores forskellige netværk. Maria nævnte super øko/socio kokken Klaus Kirk som en person som var værd at kontakte. Lars, som er varemægler med speciale i økologiske varer, fortalte om den årlige kæmpe store økologiske messe i Nurnberg med 135.000,- udstillere fra hele verden i februar måned. Alt i alt rigtig godt og masser af god energi. 🙂

hej
jeg har ikke læst alle indslag , så måske gentager jeg noget.

jeg bor i rødovre og flytter snart til dragør.
jeg og min lille familie ønsker at være med i en økologisk indkøbsforening.

bliver varene leveret ?
Hvor meget kan jeg spare i forhold til hvis jeg selv køber i irma feks?

venligst nynne rye

Hej. Jeg vil gerne hører lidt mere om jeres indkøbsforening.Er den etableret eller har i opgivet den?Hvordan kommer jeg i kontakt med indkøbsforeningen på Vesterbro – jeg tror det var Nina der talte om den?Venlig hilsen Susanne

Hej Thomasen jassen. Jeg er stadigvæk mere interesseret i at drive suppekøkken, end i af skabe endnu en økologisk indkøbsforening. Ikke at det ene udelukker det andet, men for at det skal have min interesse skal det have en mere kreativ og kulturskabende krølle på halen. Forsat god vind med projektet!

Jeg tænkte jeg burde skrive noget her…

En af mine barndoms venner har foretningen verde.dk (ved nørrer port) der specialisere sig i økologi, hvad med at jeg formidler en kontakt til christian og mikkel der har den, så kan vi få det hele op at stå igennem dem, og der ved også støtte en reel ren økologisk butik, og de kan med garanti give os en glimrende pris.

bare et forslag selvfølgelig.

Jeg er ved at starte en virksomhed, der sælger en økologisk indkøbsforening/butik som et færdigt koncept. Det baserer sig på, at vi var nogle stykker, der startede det her i vores lille by for 2½ år siden (jeg var primus motor og har hele tiden været det): En økologisk butik, der kun sælger til medlemmer, som har adgangskode til det lille træhus. Dvs. en økologisk 7-11! Det har ligeså stille vokset, så vi nu har et ret stort udvalg, også frugt og grønt osv. Det fungerer rigtig godt for os, og vi har begået alle fejlene, og gjort alle erfaringerne, derfor synes jeg, at nu vil jeg ud og sælge det som et koncept til andre fællesskaber. Så de kan gå igang med det her uden at skulle begå alle fejlene forfra, og så de kan benytte det IT-system, jeg har udviklet hertil osv. Det vil nok koste ca. 75 kr. pr. mand om måneden, og der vil være et fælles opstartsgebyr. Til gengæld leverer vi vores IT-shop-system skræddersyet til foreningen og til butikken og support. Vi kender alle leverandørerne, vi kender alle produkterne, vi kender alle aspekterne af at drive sådan en butik, vi kan lave årsregnskab. Og der vil så være billigere økovarer end alle andre steder og fællesskabende frivilligt arbejde til dem, der vil. Dvs. det kræver, at nogen vil gøre det frivillige arbejde, der skal til. Der kræves nok 1-2 mand 1 dag om ugen. Jeg kunne fortælle meget mere… Læg mærke til, at konceptet ikke er færdigudviklet endnu, lige startet op. Men kontakt mig endelig for at høre nærmere på thomashygum@gmail.com, vil gerne komme og fortælle om det. Der står flere kontaktoplysninger på min hjemmeside tigerweb.dk

Hej!
Indkøbsforeningen på Vesterbro, gasværksvej 10b, st.tv, har åbent tirsdag og torsdag kl.16.00-18.00 (bare ikke helligdage). Den ligger inde i en gård, så man skal ringe på en trykknap ved porten ud til gasværksvej, og gå ind til nr.10b. Den hedder MBI (makrobiotisk indkøbsforening, evt. google det), og har almindelige dagligdagsvarer, dog ikke frugt og grønt, mælk og lignende.
Håber til nytte! Mvh. June

Hej

Det ser ud til at være en gammel tråd; jeg har selv tanken om at starte en indkøbsforening, for hvorfor skal man tjene på andres nød. Jeg ville dog ikek vælge de indkøbs steder som forslået, fordi man i både tyskland og norge kan finde varer der er langt billigere. Men Aurion kunne måske gå an….skriv gerne hvis nogle er interesseret.

Jeg er en kone der har været med omkring udviklingen af det økolgiske mange år, f.eks.lidt med eget lille “københavnerlandbrug”. Nu er jeg efterhånden landet igen på Sjælland og er interesseret i , bl.a. fodi jeg har mere tid, at være med omkring en indkøbsforening. Jeg vil derfor gerne vide noget om, hvor sådanne findes i Københavnsområdet.

De bedste hilsner

Hanne Wilian

Hej
Jeg ved godt at tråden er fra 2007, men har I fået startet indkøbsforeningen?

hilsner Kamilla

Hej
Jeg er interesseret i at være medlem af en indkøbsforening for at kunne spare lidt på de mange økologiske varer. Er der nogen der kender en man kan blive medlem af??
Og er der evt. nogen der kender en der er lidt mere interesseret i varer for glutenallergikere og sådan?

Hilsen Charlotte

Hejsa:-) Der er kommet en ny billig økologisk butik! Man bestiller på http://www.krohns.dk og henter varerne i kødbyen på vesterbro.. Gå ind på nedenstående link for at se priser og udvalg..og send gerne videre til venner..Knus Naita

Som jeg sagde har jeg siddet i kødbranchens fællesråd i 15 år før jeg kom ud på Glostrup produkthandel men det interesserer vel ikke de fine herrer.

Hej Martin
Ja, det gjorde vi – og hvis du gider checke min facebook er der et kanon tilbud lige nu – femten kilo forstegte frikadeller fra Dancrown. Skriv til enten mig eller thomas Dryp, der ejer denne side.
kærlig hilsen
Ole Portrait

Hejsa Thomas

Prøv at se på KBHFF.dk
Københavns Fødevarefællesskab er en medlemsejet og -drevet indkøbsforening, der fokuserer på at tilbyde økologiske, velsmagende, lokalt producerede og bæredygtige fødevarer i et sæsonbaseret udbud til priser, hvor alle kan være med.
http://www.kbhff.dk

Kh Thomas

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.