Categories
Irak Politik

det-er-ikke-glemt-at-danmark-har-blod-pa-h%c3%a6nderne-i-irak

Storm P blev en gang spurt hvorfor at der aldrig har været en revolution i Danmark, som f.eks. i Frankrig, han svarede at der skam var planlagt en revolution i Danmark i den forbindelse; men at det regnede den dag, hvorfor alle var blevet hjemme. Og det passer jo fint med dansk folkementalitet. Det er en forbrydelse imod folket at holde revolution på en regnvejrsdag.

Når nogle få tusind danskere svinger sig op til en demonstration foran den amerikanske ambassade i forbindelse med Danmarks ulovlige deltagelse i krigen mod Irak, så kan det fortolkes i overensstemmelse med national ladhed.

Det er et alvorshint til det blaserte folkestyre. Regering og folketing vedtog hovedløst lovforslag B118. De kastede Danmark ud i en angrebskrig mod Irak på det mindst oplyste og absurd tyndeste grundlag i moderne tid. Det er en skamplet på embedsmænd, ministre, Regering, Folketing og det danske demokrati. Historien vil huske dette folkebedrag.

For mange folketingsmedlemmer var det bare endnu en ubetydelig fodnote i en beskeden fodnotepolitik i halen på de store lande som USA og England. For de mægtige skal man bukke – ikke tænke. Det er nu cementeret som moderne dansk mentalitet i udenrigspolitikken. Vil du i Irak frem med A.P. Møller så buk lyder mantraet fra toppen af Christiansborg. Fint nok.. så buk da for liberalismens store drenge. Men det er forbrydelse imod folket uden lovlig grund at sætte danske jenser ind i en angrebskrig i Irak.

Vi har frivilligt valgt som lejesoldat at gå andres ærinde. Selvfølglelig har Danmark et ansvar som besættelsespartner i krig. Det er ikke glemt at vores ideologiske korstog (læs kommercielle) med USA og England har kostet over 100.000 irakere livet. Det er ikke glemt at Danmark har blod på hænderne i Irak.

Links:
Toårsdagen for Irak-krig markeret med protester Berlingske 20. marts 2005
3000 demonstrerede mod krigen i Irak DR 19. marts 2005
3.000 på gaden på toårsdagen for Irak-krigen JP 19. marts 2005

Baggrund:
Q&A: Sudan’s Darfur conflict BBC 5. April 2005
Secret US plans for Iraq’s oil BBC 17. marts 2005
Rwanda Genocide:10 years on BBC 10. March 2005
US denies plotting to kill Chavez BBC 22. februar 2005
Den retfærdige krig i Nicaragua rabarber.dk 19. marts 2004

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi