Categories
Generelt Videnskab

i-den-d%c3%b8de-vinkel-film-man-b%c3%b8r-se

Der er ufatteligt mange kommercielle lorte film som får anmelder roser. Der er efterhånden ufattelig mange ligegyldige filmpriser. Der er efterhånden ufattelig mange talentløse filmfolk og filmgøglere, hvis tomme sjæle ingen historie evner andet end selviscenesættelse. Kan de dog ikke gå et andet sted hen og onanere. Men det er vel heller ikke her – i filmen som medium – der forholdsmæssigt siges noget væsentlig mer! Der er få film man bør se! Her er et lille eksempel.

Hitlers Sekretær (AOK) En fremragende levnedsskildring af Traudl Junge, der som Hitlers privatsekretær, befandt sig i stormens øje under 2. Verdenskrig.

Traudl Junge giver på formfuldendt tysk et fint billede af hvordan hun som menneske blev forført af Hitler som person. 1. hånds indblik og lærdomskilde for små som store i nazi demagogi.

Spørgsmålet er ikke hvordan Tyskland kunne frembringe en person som Hitler og hans nærmeste følge, men snarere hvordan kunne så mange lade sig overbevise så overbevisende? Hvad er forandret?

Im toten Winkel – Hitlers Sekretärin imdb Traudl Junge imdb

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi