Jyllands-Posten bagvasker måske den tidligere FE-ansatte Major Frank Søholm Grevil i et forsøg på svække hans troværdighed i offentligheden. Måske tænker Regeringen og FE sådan her: “Hvis vi ikke kan få Major Frank Søholm Grevil til at forsvinde som den irakiske general, så må vi i det mindste slå hans omdømme ihjel”. Karaktermord er en effektiv måde at myrde sin modstander på i offentligheden. Hvad skal man gøre når ens ry og røgte er ødelagt? Holde sin kæft i fremtiden? Eller bare acceptere sin skæbne? Det er som taget ud af en dårlig amerikansk politisk thriller eller som taget ud af den amerikanske valgkampagne. Jeg synes at der er nogen som burde få røde ører på Jyllands-Posten. Hvad har Frank Grevil’s nabofejde eller dårlige spøg med sin nabo i 1990 at gøre med noget som helst? Såfremt Frank Grevil har brudt sin tavshedspligt hos FE så skal han straffes af domstolene. Men det kan ikke være rimeligt at Frank Grevil skal finde sig i at få endevendt sit privatliv i Jyllands-Postens gabestok. Artiklen om Frank Grevils nabostridigheder offentliggøres sammen med referencer til FE-sagen på JP’s website. Selv om der måske ikke er tale om ulovlig bagvaskelse, så er Jyllands-Postens fremfærd over for Frank Grevil efter min vurdering i det mindste næppe i overensstemmelse med god presseetik. Og spørgsmålet er om ikke Frank Grevil skulle lade sin advokat og senere domstolene kigge på sagen? Links: Rigspolitichef skal undersøge læk i Grevil-sag Politiken 26. april 2004 Folkehelten blev smudset til Berlingske 19. april 2004 Kamp om troværdighed i FE-sag Politiken 19. april 2004 Fortidens synder graves frem i FE-sag JP 18. april 2004 FE-mand fyret efter misbrug JP 18. april 2004 FE-mand bestilte falsk dødsannonce JP 17. april 2004 Baggrundsartikler: Skal alle personlige svagheder og dumheder frem? CFJE 22. april 2004 Farlige forbindelser Berlingske 18. april 2004 Besvarelse af spørgsmål nr. 47 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del – bilag 41) Vejledende regler for god presseskik Pressenævnet Redaktør dømt for at offentliggøre irrelevante oplysninger om private forhold fra et retsmøde CFJE Mediejura Hvornår er det berettiget at offentliggøre private forhold? CFJE Mediejura Hvad hører til privatlivet? CFJE Mediejura Begrænsninger i menneskerettighederne menneskeret.dk Freds- og ærekrænkelser Straffelovrådets betænkning

Jyllands-Posten bagvasker måske den tidligere FE-ansatte Major Frank Søholm Grevil i et forsøg på svække hans troværdighed i offentligheden.

Måske tænker Regeringen og FE sådan her: “Hvis vi ikke kan få Major Frank Søholm Grevil til at forsvinde som den irakiske general, så må vi i det mindste slå hans omdømme ihjel”.

Karaktermord er en effektiv måde at myrde sin modstander på i offentligheden. Hvad skal man gøre når ens ry og røgte er ødelagt? Holde sin kæft i fremtiden? Eller bare acceptere sin skæbne?

Det er som taget ud af en dårlig amerikansk politisk thriller eller som taget ud af den amerikanske valgkampagne.

Jeg synes at der er nogen som burde få røde ører på Jyllands-Posten. Hvad har Frank Grevil’s nabofejde eller dårlige spøg med sin nabo i 1990 at gøre med noget som helst? Såfremt Frank Grevil har brudt sin tavshedspligt hos FE så skal han straffes af domstolene. Men det kan ikke være rimeligt at Frank Grevil skal finde sig i at få endevendt sit privatliv i Jyllands-Postens gabestok.

Artiklen om Frank Grevils nabostridigheder offentliggøres sammen med referencer til FE-sagen på JP’s website.

Selv om der måske ikke er tale om ulovlig bagvaskelse, så er Jyllands-Postens fremfærd over for Frank Grevil efter min vurdering i det mindste næppe i overensstemmelse med god presseetik. Og spørgsmålet er om ikke Frank Grevil skulle lade sin advokat og senere domstolene kigge på sagen?

Links:
Rigspolitichef skal undersøge læk i Grevil-sag Politiken 26. april 2004
Folkehelten blev smudset til Berlingske 19. april 2004
Kamp om troværdighed i FE-sag Politiken 19. april 2004
Fortidens synder graves frem i FE-sag JP 18. april 2004
FE-mand fyret efter misbrug JP 18. april 2004
FE-mand bestilte falsk dødsannonce JP 17. april 2004

Baggrundsartikler:
Skal alle personlige svagheder og dumheder frem? CFJE 22. april 2004
Farlige forbindelser Berlingske 18. april 2004
Besvarelse af spørgsmål nr. 47 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del – bilag 41)
Vejledende regler for god presseskik
Pressenævnet
Redaktør dømt for at offentliggøre irrelevante oplysninger om private forhold fra et retsmøde CFJE Mediejura
Hvornår er det berettiget at offentliggøre private forhold? CFJE Mediejura
Hvad hører til privatlivet? CFJE Mediejura
Begrænsninger i menneskerettighederne menneskeret.dk
Freds- og ærekrænkelser Straffelovrådets betænkning