En lamekølle med ben – det er selvfølgelig bedst hvis den er økologisk! 1 kg. gode økologiske kartofler 1 dl. Olivenolie 200 gr. Smør Honning Groft havsalt Groft peber Et bundt Hvidløg Rosmarinkviste Start med at rengøre kartoflerne og skær dem en enkelt gang igennem til både og smid dem i en brandepande. Hælde lidt vand over kartoflerne. Og olivenolie. Drys med groft havsalt. Stik lammekøllen med ituskkårne hvidløgsfed og rosmarin kviste  – dybt og helt ind til benet og luk åbningen. Jo flere steder jo bedre! Lav en pesto af groft salt og peber, smør, olivenolie, hvidløgsfed, rosmarinkviste og honning. Du kan evt. bruge en morder til at knuse det hele inden du gnider stegen rigtig godt og grundigt ind. Brug lamekøllen ved 225-240 grader i en varmluftsovn i 15-20 minutter. Sæt varmen ned til 150-160 grader og steg videre i ca. 1 time og 15 minutter. Lad stegen hvile ca. 10 minutter i sølvpapir inden skære den ud. Brug saften til en sovs. Idé til sovs: Fløde, tyttebærgele, lidt rødvin, et skvat balsamico, 1 spk. tomatpurre, misso (det man bruge til japansk missosuppe).

En lamekølle med ben – det er selvfølgelig bedst hvis den er økologisk!

1 kg. gode økologiske kartofler

1 dl. Olivenolie
200 gr. Smør
Honning
Groft havsalt
Groft peber
Et bundt Hvidløg
Rosmarinkviste

Start med at rengøre kartoflerne og skær dem en enkelt gang igennem til både og smid dem i en brandepande. Hælde lidt vand over kartoflerne. Og olivenolie. Drys med groft havsalt.

Stik lammekøllen med ituskkårne hvidløgsfed og rosmarin kviste  – dybt og helt ind til benet og luk åbningen. Jo flere steder jo bedre!

Lav en pesto af groft salt og peber, smør, olivenolie, hvidløgsfed, rosmarinkviste og honning. Du kan evt. bruge en morder til at knuse det hele inden du gnider stegen rigtig godt og grundigt ind.

Brug lamekøllen ved 225-240 grader i en varmluftsovn i 15-20 minutter. Sæt varmen ned til 150-160 grader og steg videre i ca. 1 time og 15 minutter.

Lad stegen hvile ca. 10 minutter i sølvpapir inden skære den ud. Brug saften til en sovs.

Idé til sovs: Fløde, tyttebærgele, lidt rødvin, et skvat balsamico, 1 spk. tomatpurre, misso (det man bruge til japansk missosuppe).

One Reply to “En lamekølle med ben – det er selvfølgelig bedst hvis den er økologisk! 1 kg. gode økologiske kartofler 1 dl. Olivenolie 200 gr. Smør Honning Groft havsalt Groft peber Et bundt Hvidløg Rosmarinkviste Start med at rengøre kartoflerne og skær dem en enkelt gang igennem til både og smid dem i en brandepande. Hælde lidt vand over kartoflerne. Og olivenolie. Drys med groft havsalt. Stik lammekøllen med ituskkårne hvidløgsfed og rosmarin kviste  – dybt og helt ind til benet og luk åbningen. Jo flere steder jo bedre! Lav en pesto af groft salt og peber, smør, olivenolie, hvidløgsfed, rosmarinkviste og honning. Du kan evt. bruge en morder til at knuse det hele inden du gnider stegen rigtig godt og grundigt ind. Brug lamekøllen ved 225-240 grader i en varmluftsovn i 15-20 minutter. Sæt varmen ned til 150-160 grader og steg videre i ca. 1 time og 15 minutter. Lad stegen hvile ca. 10 minutter i sølvpapir inden skære den ud. Brug saften til en sovs. Idé til sovs: Fløde, tyttebærgele, lidt rødvin, et skvat balsamico, 1 spk. tomatpurre, misso (det man bruge til japansk missosuppe).”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.