Kategorier
Mad

lammek%c3%b8lle-a-la-grece

En lameklle med ben – det er selvflgelig bedst hvis den er kologisk!

1 kg. gode kologiske kartofler

1 dl. Olivenolie
200 gr. Smr
Honning
Groft havsalt
Groft peber
Et bundt Hvidlg
Rosmarinkviste

Start med at rengre kartoflerne og skr dem en enkelt gang igennem til bde og smid dem i en brandepande. Hlde lidt vand over kartoflerne. Og olivenolie. Drys med groft havsalt.

Stik lammekllen med ituskkrne hvidlgsfed og rosmarin kviste  – dybt og helt ind til benet og luk bningen. Jo flere steder jo bedre!

Lav en pesto af groft salt og peber, smr, olivenolie, hvidlgsfed, rosmarinkviste og honning. Du kan evt. bruge en morder til at knuse det hele inden du gnider stegen rigtig godt og grundigt ind.

Brug lamekllen ved 225-240 grader i en varmluftsovn i 15-20 minutter. St varmen ned til 150-160 grader og steg videre i ca. 1 time og 15 minutter.

Lad stegen hvile ca. 10 minutter i slvpapir inden skre den ud. Brug saften til en sovs.

Id til sovs: Flde, tyttebrgele, lidt rdvin, et skvat balsamico, 1 spk. tomatpurre, misso (det man bruge til japansk missosuppe).

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

En kommentar til “lammek%c3%b8lle-a-la-grece”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.