Kategorier
Nyheder Politik

israel-kan-ende-som-pariastat

På mange måder er staten Israel selv skyld i sin marginalisering i det internationale samfund. Alt for ofte møder det Internationale samfund med FN i spidsen de 3 aber, ikke se, ikke høre og ikke tale, når de henvender sig til staten Israel. Man kan ikke lade være med undre sig over dette forhold?

Israel står ansigt til ansigt med hård kritik fra FN ifølge Haaretz.com. Israel er anklaget for alvorlige brud på menneskerettighederne i de besatte områder, bl.a. under den seneste militære indsats i Gaza. Ifølge FN er det kun nogle af Israels handlinger som kan forsvares ud fra sikkerhedsmæssige årsager, mens mange andre handlinger ikke kan benytte denne undskyldning.

I en intern Israelsk rapport udtrykkes bekymring for at staten Israel med sine handlinger risikere at få status som en paria stat. Politiken skriver i dag følgende: “Samtidig kom det onsdag frem, at en hemmelig rapport fra det israelske udenrigsministerium advarer om, at Israels omdømme i verden risikerer at blive lige så dårligt som Sydafrikas under Apartheidregimet. Rapporten advarer de israelske politikere om, at Israel risikerer at ende som en pariastat, der bliver udstødt af det internationale samfund.”

Israel er uden tvivl den stærkeste part i konflikten i Mellemøsten. Før end Israel finder tilbage til fællesskabet, skaber fred med palæstinenserne og arbejder seriøst for oprettelsen af en levedygtig palæstinensisk stat, før kommer der ikke fred i mellemøsten. Det er altid op til den stærkeste part at skabe fred. Og freden har altid en pris. Fred skabes ikke med våben alene! Spørgsmålet er om Israel vil betale fredens pris?

Israel trækker sig ud af Gaza Politiken 15. oktober 2004
UN criticizes Israel for human rights violations in territories haaretz.com 15. oktober 2004
Storbritannien fordømmer israelsk offensiv Politiken 14. oktober 2004
Israelsk frygt for isolation fra EU Politiken 14. oktober 2004

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi