3-4 personer (1,5 x Ivo)
Ingredienser :
6-8 Rødspættefileter
1 kg ny Aspargers kartofler
1 stor Porre
50 gr. Smør
1 bundt Persille
Lidt mælk
1 Æg
1 Håndfuld rejer
Nogle skiver frisk citron.
Salt og peber.
Rasp
Tilberedning:
1) Skur kartofler grundigt med en børste under rindende koldt vand. Sæt vand og kartofler over ilden i en tykbundet gryde med låg. Skru ned når vandet koger. Nye kartofler skal have omkring 15 minutter. Husk salt i vandet!
2) Paner Rødspættefileterne i det sammenpiskede æg og vend dem derefter i rasp med salt og peber. Varm panden med lidt smør og olie. Steg Rødspættefileterne i ved mellemvarme ind til de lysebrune og bløde i en 5-7 minutter.
3) Når kartoflerne er ved at være færdige, så snit porren i lange strimler. Put lidt smør og mælk i en gryde og varm godt op. Smid porrestrimlerne i gryden, og rør rundt i et par minutter.
4) Varm en god klat smør i en lille gryde. Smid kartofler og det hakkede persille ned gryden og tag den fra ilden.
5) Anret Rødspætterne og smid en lille håndfuld rejer hen over.
Kære Ivo, Spis og nyd denne traditionelle danske hof spise! 🙂
Tips:
Lad ikke smørret brune! Check kartofler med gaffel eller kniv. Drop lidt citronsaft på rødspætterne inden fortærringen!