Kategorier
Generelt Mad

dansk-r%c3%b8dsp%c3%a6ttefilet-a-la-antonio

rex

3-4 personer (1,5 x Ivo)

Ingredienser :

6-8 Rdspttefileter

1 kg ny Aspargers kartofler

1 stor Porre

50 gr. Smr

1 bundt Persille

Lidt mlk

1 Æg

1 Hndfuld rejer

Nogle skiver frisk citron.

Salt og peber.

Rasp

Tilberedning:

1) Skur kartofler grundigt med en brste under rindende koldt vand. St vand og kartofler over ilden i en tykbundet gryde med lg. Skru ned nr vandet koger. Nye kartofler skal have omkring 15 minutter. Husk salt i vandet!

2) Paner Rdspttefileterne i det sammenpiskede g og vend dem derefter i rasp med salt og peber. Varm panden med lidt smr og olie. Steg Rdspttefileterne i ved mellemvarme ind til de lysebrune og blde i en 5-7 minutter.

3) Nr kartoflerne er ved at vre frdige, s snit porren i lange strimler. Put lidt smr og mlk i en gryde og varm godt op. Smid porrestrimlerne i gryden, og rr rundt i et par minutter.

4) Varm en god klat smr i en lille gryde. Smid kartofler og det hakkede persille ned gryden og tag den fra ilden.

5) Anret Rdsptterne og smid en lille hndfuld rejer hen over.

Kre Ivo, Spis og nyd denne traditionelle danske hof spise! 🙂

Tips:

Lad ikke smrret brune! Check kartofler med gaffel eller kniv. Drop lidt citronsaft p rdsptterne inden fortrringen!

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi