Kategorier
Generelt

er-krig-uskyldigt

Folketinget kan uden videre kaste Danmark ud i krig efter forgodtbefindende.

Danmark kastes jævnligt ud i krig hen over hovedet på befolkningen. Men spørgsmålet er, om det i 2013 stadig skal være mulig for landets  folkevalgte politikere, at kaste landet ud i uprovokeret krig mod et andet land?

Husk på at KRIG er et rædselsfuldt ord der dækker over:

– At gå til angreb på militær og befolkning i et andet land. Det er overlagt mord. At dræbe og lemlæste andre mennesker. Det vil sige med håndvåben at skyde mennesker, at skyde raketter, bomber og missiler efter mennesker. At sprænge dem i stumper og stykker, så arme og ben og andre stumper af kød og legemsdele flyver til højre og til venstre. At smadre og udslætte hele byer og smadre landets infrastruktur. At tage mennesker til fange osv. osv…

Det er hvad krig går ud på. Det er sådan det foregår.

Læg hertil de uundgåelige overgreb der følger i kølvandet på krig. Voldtægt, tortur, plyndringer, mennesker der har mistet deres nærmeste, deres søskende, deres børn, deres forældre, deres venner, psykiske lidelser, horder af handikappede, materielle tab osv.

Kan vi tillade os, at behandle andre mennesker på den måde?

Vil vi tillade at sådanne ugerninger eksekveres i vores navn?

Forsvar er naturligvis en helt anden sag. Hvis dansk territorium eller danskere bliver angrebet, er det nødvendigt, at  forsvare sig,  hvis ikke man vil ende i trældom.

Det er mig bekendt korrekt at Saddam Hussein var en horribel psykopatisk massemorder, der ikke skyede midler som omfattende brug af kemiske våben mod sin egen befolkning. Det er mig bekendt også korrekt, at Taleban undertrykkede deres egen befolkning på håndfast og brutal vis. Og i forbindelse med det Arabiske Forår har vi set det seneste eksempel på dansk krigsførelse.

Når man har bekæmpet fjenden, kan nogen garantere, at det nye styre bliver bedre end det gamle? Hvordan kan man vide hvem der er fjenden? Hvis fjende? Hvad er rigtigt og hvad er forkert? Hvem har ret i hvad? Skal Danmark bestemme, hvilket styre de skal have i andre lande?

Krig er forkert. Krig er ikke ok.

Man kunne revidere praksis og lovgive på området. Eksempelvis kunne man kræve, at der som udgangspunkt skal være flertal både i folketinget, og ved en folkeafstemning, førend Danmark kan kastes ud i krig.

15.04.13 Jean-Charles Severin

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.