Kategorier
Mad

nudelsuppe-med-tigerrejer-%c3%a6g-og-stegt-tofu

Ingredienser:
Japansk og alm. sojabnnemasse
6 Tigerrejer
2 Bundter tynde reje-g-nudler

1/2 Lg eller evt. forrslg
1/2 Citrongrs
1/2 Grn peber skret i papirtynde strimler
1/3 Rd peber i sm tern
2-3 skefulde majs fra dse
1 frisk rd chili (brug kerne til at stege i og skallen som pynt i suppen)

1-2 g
2 skefulde mlk

Krydderier:
Chili
Karry
Fiskesovs
Hvidlg
Ingefr

1 hel lime

Fremstilling:
Ls opskriften igennem inden pbegyndelse.

Skr en stor halv portion sojabnnemasse i sm tern og steg dem grundigt ved hj varme p en pande med sesamolie. Sesamolie er perfekt til stegning ved hje temperaturer. Lg de sm luftige lysebrune sesampuder til side efter stegning.

T tigerrejer op (eller lg dem i frostpose og derefter ned i en skl med varmt vand). Pil skallen af tigerrejerne men behold halen. Steg dem i sesamolie og chili. Stil dem til side efter stegning.

Pisk 1-2 g med mlken og lidt karry. Hld de piskede g p den varme pande med resterne af sesamolien og chili. Steg en fin tynd omelet p begge sider til den er crispy. Skr omeletten i strimler og lg den til side.

Kog en 1 liter vand. Hld en smule af det kogte vand i anden gryde. Opls en stor spiseske fuld japansk sojabnnemasse med en tilsvarende ske almindelig sojabnemasse og 1 teske fuld rejepasta i vandet. Put det fint skrne halve lg og citrongrs i suppen og lad det simre et par minutter.

Lg gnudlerne i sammen den fintskrne grnne peber, rde peber, chili, majs, tigerrejerne, ggestrimlerne og den stegte sojabnnemasse.

Smag til med lime og fiskesovs. Pynt med frisk koriander.

Slurp.. det er godt p en kold forrsdag!

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.