Jeg har været på æblerov sammen med Kristina og fyldt 2 flyttekasser med forskellige slags æbler. Hvad skal jeg med alle de æbler?
Har du en god madopskrift med æbler?
Jeg har været på æblerov sammen med Kristina og fyldt 2 flyttekasser med forskellige slags æbler. Hvad skal jeg med alle de æbler?
Har du en god madopskrift med æbler?
4 kommentarer til “hvad-skal-jeg-med-alle-de-%c3%a6bler”
Æbletærte
175g smør
175g speltmel
85g rørsukker
1 tsk. bagepulver
lidt vand til at samle dejen med
Dejen fordeles i en tærteform
derpå 4-6 æbler uden skræl i både
drys med lidt sukker og kanel
bages i ca. 30 min. ved 200 gr.
Serveres med flødeskum eller creme fraiche (man mÃ¥ godt fÃ¥ lidt mælkeprodukter engang i mellem, for der er bare ikke noget der kan erstatte dem til kage;-)Mums…
Um… Lyder rigtig dejligt! Tak.
Her er min kærestes opskrift på Amerikansk Applepie som er super lækker:
Dej:
325 g hvedemel
225 g smør
1 dl vand
1/4 tsk bordsalt
Fyld:
6 æbler
1 spsk maizena
2 spsk vand
2 spsk brun farin
1/2 tsk kanel
1/4 tsk reven muskatnød
15 g smør
2 spsk akaciehonning
Pensling:
1 stk æggeblomme
2 spsk piskefløde 38%
Pynt:
frisk Legro mynte
Fremgangsmåde:
-Smørret smuldres i melet, tilsæt salt og koldt vand og saml dejen hurtigt med let hånd. Læg dejen koldt en times tid.
-Del dejen i 2 dele. Rul den ene halvdel ud og beklæd en tærteform med dejen. Skræl æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk og skær æblerne i tynde snitter, der blandes med de øvrige ingredienser til fyldet. Fordel det over tærtebunden. Rul den anden halvdel af dejen ud, og dæk tærten med den. Tryk kanterne godt sammen og skær et par huller i dejlåget, evt. prik det med en gaffel, så dampen kan slippe ud.
-Pisk æggeblomme og fløde sammen og pensl tærten med det. Bages ved 200 grader. i ca. 35 min.
-Pynt med friske mynte blade.
Reference: Amerikansk æblepie opskrifter.dk
Umm.. Slurp hvor er den bare lækker! Den bedste æblekage, jeg længe har spist!