Kategorier
Nyheder Politik

israels-bos%c3%a6ttelsespolitik-under-dansk-lup

Hos Amnesty kan man læse en ny rapport “Observatørrejse til Vestbreden” af 4 kendte danskere som interessere sig levende for udviklingen i Mellemøsten. Rapporten er et nærbillede af Staten Israels bosættelsespolitik. FN har ved mange lejligheder påpeget ulovligheden af bosættelsespolitiken over for Israel. Det store spørgsmål er selvfølgelig fremtiden for de besatte områder i forbindelse med tilblivelsen af en palæstinensisk stat.

Det er forfatterne af rapporten, Lars Normann Jørgensen, Torben Lund, Gitte Seeberg og Bent Sørensen klare indtryk at “Israels bosættelsespolitik udgør den væsentligste hindring for at nå en varig løsning på den israelsk-palæstinensiske konflikt. Bosættelsernes tilstedeværelse og fortsatte udbyggelse vil inden for kort tid umuliggøre eller har allerede umuliggjort oprettelsen af en levedygtig palæstinensisk stat.”

Der er altså tilsyneladende god grund til forsat at være skeptisk over for Israels intentioner i forbindelse tilbagetrækningen fra de besatte områder og skabelsen af en ny palæstinensisk stat efter køreplanen for fred. Jeg tror ikke på at Sharon er manden som giver palæstinenserne deres egen levedygtige stat side om side med Israel.

Dansk rapport om Israel offentliggjort amnesty.dk 8. december 2004
Observatørrejse til Vestbreden (pdf) amnesty.dk 8. december 2004

Opfølgning:
Israel trodser Bush Politiken 18. april 2005
Sharon overvejer at udsætte Gaza-tilbagetrækning Politiken 18. april 2005

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi