NisseKristina og jeg var til Jul på frilandsmuseet her i weekenden. Det kan varmt anbefales.  Vi var nede ved vandmøllen og hente gratis julerugmel direkte fra den gamle stenkværn. Og vi fik følgende opskrift på “Ullas gode rugbrød” med hjem. Nu har vi bagt brød efter opskriften og testet – og wau og umm.. det er rigtig godt rugbrød. Opskrift: Opløs 1 pakke gær i 2 flasker maltøl (Vi brugte KB juleøl). Tilsæt en spske sirup og 1 spske salt (Vi brugte honning i stedet). Derefter 1 liter af det gode Ellested rugmel plus så meget almindelig hvedemel, at dejen hænger sammen (Husk at rugbrødsdej skal være våd). Dejen skal hæve 1 time tildækket. Lægges i form og hæver 1/2 time til. Bages ved 200° i 45 minutter. Sluk oven og lad brødet stå ved eftervarmen i 15 minutter.   Der er også juleåbent på frilandsmuseet i næste weekend d. 13.-14. decemeber mellem 10-16. Og det er GRATIS for alle. Glæde Jul, Thomas & Kristina Links: Jule-weekender på Frilandsmuseet frilandsmuseet.dk

NisseKristina og jeg var til Jul på frilandsmuseet her i weekenden. Det kan varmt anbefales. 

Vi var nede ved vandmøllen og hente gratis julerugmel direkte fra den gamle stenkværn. Og vi fik følgende opskrift på “Ullas gode rugbrød” med hjem. Nu har vi bagt brød efter opskriften og testet – og wau og umm.. det er rigtig godt rugbrød.

Opskrift:
Opløs 1 pakke gær i 2 flasker maltøl (Vi brugte KB juleøl).

Tilsæt en spske sirup og 1 spske salt (Vi brugte honning i stedet).

Derefter 1 liter af det gode Ellested rugmel plus så meget almindelig hvedemel, at dejen hænger sammen (Husk at rugbrødsdej skal være våd).

Dejen skal hæve 1 time tildækket.

Lægges i form og hæver 1/2 time til.

Bages ved 200° i 45 minutter.

Sluk oven og lad brødet stå ved eftervarmen i 15 minutter.

 

Der er også juleåbent på frilandsmuseet i næste weekend d. 13.-14. decemeber mellem 10-16. Og det er GRATIS for alle.

Glæde Jul, Thomas & Kristina

Links: Jule-weekender på Frilandsmuseet frilandsmuseet.dk

Skriv et svar