KanteralJeg elsker luften og duften af efterår. Det er svampetid (august til oktober er højsæson). Det er en fantastisk oplevelse at plukke svampe selv i skoven og så tage hjem og gnaske og guffe løs af de lækre sager. Min dejlige tante sender mig kantareller fra Læsø fra tid til anden. Kanteraller på godt brød, i en omelet, til en god bøf. Sikke en glædelig overraskelse hver eneste gang. Ummm.. Sidst i september er der svampetur i Danstrup Hegn med Danmarks Naturfredningsforening. Vil du med? SVAMPE I DANSTRUP HEGN Søndag den 30. september kl. 13.00 Et af lokalkomiteens faste arrangementer er svampeturen, der i år går til Danstrup Hegn ved Fredensborg under ledelse af Ole Thousig. Efter en forhåbentlig regnfuld sensommer vil der være masser af svampe, også spiselige. Mødested: Nivå Station ved stationsbygningen kl. 13.00, Egedalsskolens P-plads kl. 13.10, Danstrup Hegn – parkeringspladsen på nordsiden af Helsingørsvej tæt ved den vestlige udkant af skoven- kl. 13.30. Turen gennemføres i privatbiler, der er også plads til deltagere uden egen bil Tilmelding: Ingen Pris: Gratis Medbring: Svampekurv, kniv, solidt fodtøj, kaffe/te og evt. en svampeflora Links: Danmarks Naturfredningsforening naturnet.dk Svampeplukning Ture svampe.dk Skovens svampe Skov og Naturstyrelsen Gode Råd Er svampen giftig? Skov og Naturstyrelsen Pas på giftige vilde svampe Fødevarestyrelsen Spiselige Svampe netdreyer.dk

KanteralJeg elsker luften og duften af efterår. Det er svampetid (august til oktober er højsæson). Det er en fantastisk oplevelse at plukke svampe selv i skoven og så tage hjem og gnaske og guffe løs af de lækre sager. Min dejlige tante sender mig kantareller fra Læsø fra tid til anden. Kanteraller på godt brød, i en omelet, til en god bøf. Sikke en glædelig overraskelse hver eneste gang. Ummm..

Sidst i september er der svampetur i Danstrup Hegn med Danmarks Naturfredningsforening. Vil du med?

SVAMPE I DANSTRUP HEGN
Søndag den 30. september kl. 13.00

Et af lokalkomiteens faste arrangementer er svampeturen, der i år går til Danstrup Hegn ved Fredensborg under ledelse af Ole Thousig. Efter en forhåbentlig regnfuld sensommer vil der være masser af svampe, også spiselige.

Mødested: Nivå Station ved stationsbygningen kl. 13.00,
Egedalsskolens P-plads kl. 13.10, Danstrup Hegn – parkeringspladsen på nordsiden af Helsingørsvej tæt ved den vestlige udkant af skoven- kl. 13.30. Turen gennemføres i privatbiler, der er også plads til deltagere uden egen bil
Tilmelding: Ingen
Pris: Gratis
Medbring: Svampekurv, kniv, solidt fodtøj, kaffe/te og evt. en svampeflora

Links:
Danmarks Naturfredningsforening
naturnet.dk Svampeplukning Ture
svampe.dk
Skovens svampe Skov og Naturstyrelsen

Gode Råd
Er svampen giftig? Skov og Naturstyrelsen
Pas på giftige vilde svampe Fødevarestyrelsen
Spiselige Svampe netdreyer.dk

One Reply to “KanteralJeg elsker luften og duften af efterår. Det er svampetid (august til oktober er højsæson). Det er en fantastisk oplevelse at plukke svampe selv i skoven og så tage hjem og gnaske og guffe løs af de lækre sager. Min dejlige tante sender mig kantareller fra Læsø fra tid til anden. Kanteraller på godt brød, i en omelet, til en god bøf. Sikke en glædelig overraskelse hver eneste gang. Ummm.. Sidst i september er der svampetur i Danstrup Hegn med Danmarks Naturfredningsforening. Vil du med? SVAMPE I DANSTRUP HEGN Søndag den 30. september kl. 13.00 Et af lokalkomiteens faste arrangementer er svampeturen, der i år går til Danstrup Hegn ved Fredensborg under ledelse af Ole Thousig. Efter en forhåbentlig regnfuld sensommer vil der være masser af svampe, også spiselige. Mødested: Nivå Station ved stationsbygningen kl. 13.00, Egedalsskolens P-plads kl. 13.10, Danstrup Hegn – parkeringspladsen på nordsiden af Helsingørsvej tæt ved den vestlige udkant af skoven- kl. 13.30. Turen gennemføres i privatbiler, der er også plads til deltagere uden egen bil Tilmelding: Ingen Pris: Gratis Medbring: Svampekurv, kniv, solidt fodtøj, kaffe/te og evt. en svampeflora Links: Danmarks Naturfredningsforening naturnet.dk Svampeplukning Ture svampe.dk Skovens svampe Skov og Naturstyrelsen Gode Råd Er svampen giftig? Skov og Naturstyrelsen Pas på giftige vilde svampe Fødevarestyrelsen Spiselige Svampe netdreyer.dk”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.