Kategorier
Mad

morgans-rugbr%c3%b8d

1. dag
———

Rr surdejen med 1 L lunkent vand og tilst:

1 1/2 spsk salt
1/2 spsk sukker
300 g skrne rugkerner (hele el. knkkede)
100 g groft rugmel
200 g solsikkekerner (eller andre kerner: hrfr, grskarkerner)
125 g hrfr
275 g hvedemel (eller spelt)

Rr det hele godt sammen og lad det st med et viskestykke over i 12-24 timer (afhngig af temperaturen)

2. dag
———

Tilst ca. 3 dl lunkent vand sammen med 1/2 kg groft rugmel. Rr det godt sammen. Dejen br vre for lind til at lte p bordet, men er den for vd kommer der store huller under skorpen, som gr det umuligt at skre den.

HUSK! Tag en kopi af dej fra til fremtidig brug, drys den med lidt salt og st den (tildkket i glas/plastik) i kleskabet. Efter en uges tid kan den bruges.

Hld dejen i to smurte forme og lad den efterhve 4-6 timer (igen afhngig af temperaturen) Evt. pensling med olie.

St brdene i en KOLD ovn og bag dem ca. 2 timer. Surdejen kan holde sig 14 dage i kleskab. (Man kan have en sikkerhedskopi i fryser).

Tak Morgan! 🙂

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.