1. dag ——— Rør surdejen med 1 L lunkent vand og tilsæt: 1 1/2 spsk salt 1/2 spsk sukker 300 g skårne rugkerner (hele el. knækkede) 100 g groft rugmel 200 g solsikkekerner (eller andre kerner: hørfrø, græskarkerner) 125 g hørfrø 275 g hvedemel (eller spelt) Rør det hele godt sammen og lad det stå med et viskestykke over i 12-24 timer (afhængig af temperaturen) 2. dag ——— Tilsæt ca. 3 dl lunkent vand sammen med 1/2 kg groft rugmel. Rør det godt sammen. Dejen bør være for lind til at ælte på bordet, men er den for våd kommer der store huller under skorpen, som gør det umuligt at skære den. HUSK! Tag en kopi af dej fra til fremtidig brug, drys den med lidt salt og sæt den (tildækket i glas/plastik) i køleskabet. Efter en uges tid kan den bruges. Hæld dejen i to smurte forme og lad den efterhæve 4-6 timer (igen afhængig af temperaturen) Evt. pensling med olie. Sæt brødene i en KOLD ovn og bag dem ca. 2 timer. Surdejen kan holde sig 14 dage i køleskab. (Man kan have en sikkerhedskopi i fryser). Tak Morgan! :)

1. dag
———

Rør surdejen med 1 L lunkent vand og tilsæt:

1 1/2 spsk salt
1/2 spsk sukker
300 g skårne rugkerner (hele el. knækkede)
100 g groft rugmel
200 g solsikkekerner (eller andre kerner: hørfrø, græskarkerner)
125 g hørfrø
275 g hvedemel (eller spelt)

Rør det hele godt sammen og lad det stå med et viskestykke over i 12-24 timer (afhængig af temperaturen)

2. dag
———

Tilsæt ca. 3 dl lunkent vand sammen med 1/2 kg groft rugmel. Rør det godt sammen. Dejen bør være for lind til at ælte på bordet, men er den for våd kommer der store huller under skorpen, som gør det umuligt at skære den.

HUSK! Tag en kopi af dej fra til fremtidig brug, drys den med lidt salt og sæt den (tildækket i glas/plastik) i køleskabet. Efter en uges tid kan den bruges.

Hæld dejen i to smurte forme og lad den efterhæve 4-6 timer (igen afhængig af temperaturen) Evt. pensling med olie.

Sæt brødene i en KOLD ovn og bag dem ca. 2 timer. Surdejen kan holde sig 14 dage i køleskab. (Man kan have en sikkerhedskopi i fryser).

Tak Morgan! 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.