Vi mennesker er flokdyr. Det sociale landskab har en uvurderlig betydning for os. Helt ubevidst foretager vi hele tiden en kortlægning af det sociale landskab. Hvem er jeg i forhold til dig, hvem er du i forhold til mig, hvem er vi i forhold til andre, hvem er de andre i forhold til os. Hver eneste gang vi møder et andet menneske bliver spørgsmålet besvaret igen og igen og ikke mindst lagret i vores hjerne til næste gang. Simulant og kontinuerligt fremkalder denne sociale lim både de værste og bedste sider i os mennesker. Efter min mening er mange, hvis ikke alle, af vores menneskelige værdier og idealer en simpel afspejling af tidens sociale landskab. Det rejser efter min mening spørgsmålet om gyldigheden og betydningen af den sociale kontrakt. Rätt livsstil ger hög status di.se 8. december 2006

Vi mennesker er flokdyr. Det sociale landskab har en uvurderlig betydning for os. Helt ubevidst foretager vi hele tiden en kortlægning af det sociale landskab. Hvem er jeg i forhold til dig, hvem er du i forhold til mig, hvem er vi i forhold til andre, hvem er de andre i forhold til os. Hver eneste gang vi møder et andet menneske bliver spørgsmålet besvaret igen og igen og ikke mindst lagret i vores hjerne til næste gang. Simulant og kontinuerligt fremkalder denne sociale lim både de værste og bedste sider i os mennesker.

Efter min mening er mange, hvis ikke alle, af vores menneskelige værdier og idealer en simpel afspejling af tidens sociale landskab. Det rejser efter min mening spørgsmålet om gyldigheden og betydningen af den sociale kontrakt.

Rätt livsstil ger hög status di.se 8. december 2006

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.