Categories
Politik Videnskab

terrorisme-det-er-vores-egen-skyld

Jeg har ikke andet tilbage end at sprænge mig selv i luften.

Republikanerne i USA taler om frygten for en “one church” og “one world” hvor muslimerne styrer verden.

USA er efter min mening selv med til at nedkalde terroristernes lyn og torden over sig. Amerikansk selvopfattelse og udenrigspolitik bærer delvist selv skylden for den stigende opbakning til terrorisme blandt muslimer i den arabiske verden.

Jeg bryder mig ikke om identifikationen med USA når det kommer til ansvaret for international terrorisme. Den vestlige verden er ikke lig med USA. Det er for unuanceret. Der eksisterer en fundamental forskel i tilgang til verden. Resten af vesten er trods alt ikke præget af helt det samme vanvid som i USA. USA må selv tage ansvaret for sit hustleri i Mellemøsten og andre steder.

Men det skal alligevel give stof til eftertanke i mit lille hoved, i Danmark og i EU, når andre mennesker af kød og blod presses af omstændighederne til at gøre brug af terror som våben. Terror er efter min mening et udtryk for den yderste afmagt.

Jeg har ikke andet tilbage end at sprænge mig selv i luften.

Hvordan Vesten slog Al-Qaeda — og forærede den internationale terrorisme en sejr i første runde (pdf) Anja Dalgaard-Nielsen DIIS September 2004

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi