Kategorier
Generelt

Dovenskab er roden til al godt

Der er ikke noget s sknt som at tlle fluerne p vggen. Det slr mange samtaler og anden meningsfuld gren.

Endelig er forskerne kommet frem til samme resultat som jeg. Politken skriver i dag: “Iflge hjerneforsker Thomas Raab er det ligefrem ndvendigt at dovne, for at vi kan blive klogere.”

Dovenskab kan forebygge stress Politiken 8. maj 2006

Opflgning:
Du er doven fra naturens hnd Politiken 3. november 2007

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

12 kommentarer til “Dovenskab er roden til al godt”

Let me see…. Så hvis 5 timers dovenskab er godt, så må 5 års dovenskab sende en lige direkte til Nirvana. Hvad siger du Thomas, kan vi få en statusrapport fra det hinsides?

Hov, Hov Hans, det kan du fandeme ikke være bekendt!! Thomas indeholder så meget hjertevarme, medfølelse for andre, fysisk mod, gavmildhed, hengivenhed, hurtighed i intellektet, ydmyghed, tillid til andre, mod, standhaftighed, tolerance, overbærenhed, retfærdighed og ikke mindst kærlighed til andre – ja, jeg kan squ blive ved i det uendelige; Så hvis der er nogen som har krav på et mindre pusterum så er det fandeme vores Thomas.

Wow, en _imponerende_ liste af positive ord! De kunne ikke falde på et bedre sted, men det der slår mig mest er nu at Thomas’s bedste ven har et begrebs-univers der faktisk går ud over “han er god nok”. Har den ultimative økonomiske fag-idiot en blød lille digter gemt inden i sig?! Hvem skulle have troet det! Øver han sig måske dagligt ved at skrive små søde seddeler til sin nyligt tilkomne? Man fatter det næsten ikke…

Kære Hans
De få positive ord strækker overhovedet ikke til en komplet beskrivelse af Thomas og hans såkaldte dovenskab. Thomas er en meget beskeden person så han ville aldrig selv forklare hvorfor han frivilligt har valgt at stå af ræset et øjeblik og lad sig beruse af et helt nyt livssyn.Du skal jo tænke på at Thomas i slutningen af 80’erne og helt op igennem 90’erne var en af de toneangivne IT entreprenøre i Danmark som tjente masser af penge og skabte et hav af arbejdsplader og dermed betalte en stor skat til samfundet til glæde for os alle sammen, men hvor han selv betalte en meget høj pris i form af en umenneskelig stress belastning, der har resulteret i udbrændthed og manglende lyst til at deltage i arbejdslivet. Derfor er det i dag de bløde værdier i livet som er i højsædet og giver Thomas livsindhold og mening med tilværelsen; Det syntes jeg, at vi som hans venner skal forstå og respektere.Thomas har om nogen fuldt fortjent de positve ord fra det forrige indlæg og han viser altid sine venner hensyn og ikke mindst dig, Hans, specielt når I spiller skak.

Enig, enig, enig!!! Hvis der er nogen der fortjener 5 års pause efter 5 måneders arbejde så er det TD. Men det er jo selvindlysende. Jeg prøvede at få drejet diskusionen hen på dig, hans bedste Ven, der her afslører nye sider af sit følsomme sind. En nærmest Buddha-agtig empati med et menneske på kanten fuldender nu dit livs trekant hvis to andre hjørner er forskellige varianter af skumboldt samt udsøgt og obskur økonomisk teoretiseren. Jørgen Leth må nu indsætte en ny mand på pladsen som det Perfekte Menneske.

Kære Hans
Jeg forsøger blot at holde mig til det af Thomas valgte emne, dovenskab, og i den sammenhæng er min person henrivende uinteressant. Mit ærinde var blot at give en forklaring, men ikke undskyldning, på hvorfor et energisk menneske som Thomas med alle de tidligere nævnte positive kvaliteter er blevet en samfundsmæssig omsorgsopgave. Hvis du har en anden og mere plausibel forklaring så er den da meget velkommen frem for at skifte emne.

Og dog, måske opfylder Thomas alligevel et egentligt samfundsmæssigt behov ved at påtage sig rollen som omsorgsopgave: nemlig at tilfredsstille det omsorgsinstinkt som de fleste mennesker har, ikke mindst hans Bedste Ven. Når børnene nu er blevet større, og ikke længere skal mades eller have skiftet ble, så er det måske rart at vide at man bidrager til omsorgen af et menneske der ikke klarer sig selv, en form for madning og bleskift i overført betydning. Så hvem er det egentlig der skal takke hvem? (Det er dog under alle omstændigheder umuligt at forstille sig Thomas ytre den mindste tak for den endeløse strøm af gaver som samfundet bebyrder ham med.)

Det er et glimrende malerisk sprogbrug du anvender, Hans, så alle kan forstå Thomas’s dovenskab så jeg vil fortsætte hermed. Thomas har naturligvis krav på at, han skal vugges, have sutteklud, bamse og der skal nynnes en sang efter behov; Samfundet må for guds skyld ikke hive sutten ud af kæften på ham så får han jo kolik med risiko for skrig og skrål…. Det du glemmer, Hans, er jo at Thomas bøvser typisk midt i måltidet eller lige efter, uanset om han bliver ammet af samfundet eller får flaske af sin far, fordi der er kommet luft ned i mavesækken. Det er imidlertid ikke alle, som vores egen lille Thomas, der sluger luft under måltidet. Nogle børn holder tilsyneladende “helt tæt”. Der er i det hele taget stor forskel på, hvor meget det enkelte barn har behov for at bøvse. Nogle børn bliver urolige og græder, når de skal af med luften, mens Thomas er helt upåvirkede. Når Thomas bøvser, kommer der nemt lidt gylp med op. Dette er helt normalt, fordi afklemningen mellem mavesæk og spiserør endnu ikke er så stram hos de helt små børn. Det er ikke alle børn, der bryder sig om den gammeldags “op-på-skulderen-og-banke-på-ryggen-bøvsning”. Prøv at forestille dig, hvordan du ville have det, hvis du netop havde spist en bedre tre-retters middag, og der så var nogen, der slyngede dig rundt i luften, lagde dig, så al din vægt hvilede på maven, og oven i købet vuggede dig op og ned og bankede dig på ryggen. Thomas vil meget hellere have mulighed for at bøvse af stille og roligt ved at blive anbragt “siddende” på skødet med ryggen mod sin far’s mave. Det vigtigste er, at den lille krop vender opad, så bøvsen kan finde vej ud……

Dovenskab er roden til al godt!…

Der er ikke noget så skønt som at tælle fluerne på væggen. Det slår mange samtaler og anden meningsfuld gøren.Endelig er forskerne kommet frem til samme resultat som jeg. Politken skriver i dag: “Ifølge hjerneforsker Thomas Raab er det ligefr…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.