Categories
Kultur Nyheder Venner

idiot-eller-forfattergeni

Juletosse eller overset forfattergeni? På opfordring bringes et link til en anmeldelse af “Pornoworld et juleeventyr” fra Politiken 22. oktober d.å.

Jeg har ikke selv har haft mod på at læse bogen fra først til sidst, men har dog læst udvalgte passager. Kritikken virker ud fra mit beskedne kendskab til bogen og forfatteren dog ikke uden prægnans.

Nu er bolden givet op til en diskussion blandt rabarber.dk’s trofaste læsere, kulturelle feinsmækkere af litteratur og den eller de som mener at der i sandhed er tale om et nyt dansk litterært hovedværk. Disse mennesker må i åben og ærlig diskussion afgøre om indholdet af bogen er vås på vås, en pyskisk sygs dilettants forvirrede makværk eller et sublimt drejet allegorisk tidsbillede af arketyper i vor tid som kommer ganske tæt på virkeligheden eller noget meget mere.

Politikens anmelder Lise Garsdal skriver følgende: “Er juleeventyret kontroversielt endsige interessant? Næppe. Findes forfatteren og forlaget overhovedet? Måske.”

Andre siger at “den er sjov fordi den er en meget tyndt forklædt version af forfatterens egne situationer”.

Den rigtige forfatter findes naturligvis et sted, måske i Danmark måske i Frankrig; men måske er høn ikke den som høn giver sig ud for at være!

Et julemareridt Politiken 22. oktober 2005

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

Lukket for kommentarer.