Categories
Irak Politik

loslashgnehistorier-fortalt-af-cowboys

Det står efterhånden klart at der ikke var skyggen af bevis mod Saddam Hussein for Irak regimets besiddelse af masseødelæggelsesvåben. New York Times kommer i dag med følgende skudsmål omkring et vidnesmål om biologiske våben i det amerikanske senats undersøgelse af grundlaget for krigen mod Irak “The Senate found that an Iraqi defector who supposedly provided evidence of the existence of a biological weapons program had actually said he did not know of any such program.” Normalt er det ikke så sort hvidt, men i dette eksempel er løgnen forfriskende tydelig!

CIA‘s tidligere chef George Tenet sagde tilsyneladede til præsident Bush at sagen imod Irak og Saddam Hussein besiddelse af masseødelæggelsesvåben var så sikkert som amen i kirken. Tenet skulle til præsidenten have sagt at det var en “slam-dunk case” ifølge Bob Woodward. Tenet har nægtet at bekræfte eller afkræfte dette med henvisning til at samtalerne med Præsidenten er privilegerede oplysninger. Det må være rart at kunne vaske hænderne i det hvide hus i USA.

Selv om det er godt at der er kommet en undersøgelse om grundlaget for krigen mod Irak i USA, står man alligevel tilbage med en flad fornemmelse i krigens casino. Undersøgelsen i det amerikanske senat vil næppe forhindre en tilsvarende situation. Hvad skulle dog reelt også forhindre en ny egenrådig præsident og hans følge i at gå i krig som hidtil i moderne amerikansk historie? Og den danske regering går sikkert stadig som en hund i sin herres fodspor. Vov, vov, vi stiller ingen spørgsmål, bare vi må snuse nogen bag i, få et kødben og komme med ud på prærien.

Den eneste lektie som de skydeglade cowboys vel drager er den, at løgnen skal smedes bedre næste gang man skal op på krigens hest. Og husk på at det jo altid er de vilde indianeres (irakere…) skyld!

CIA tav om vigtige oplysninger fra irakere DR 6. juli 2004
CIA skjulte oplysninger om Iraks våben Politiken 6. juli 2004
C.I.A. Held Back Iraqi Arms Data, U.S. Officials Say New York Times 6. juli 2004

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi