Eftersom jeg elsker alt med rabarber er der tale en særlig begivenhed på rabarbarer.dk. Nemlig rabarbergrød som vor mor lavede den:
Rabarbergrød I. Tillavningstid 1 time. – 6 personer.
- 1 kg rabarberstilke
- 1/2 l vand
- 1 spiseskf. 40% calciumklorid
- ca. 175 g krystalmelis
- Kartoffelmel
Stilkene vaskes, skæres i stykker og koges møre i vandet. Efter kogningen tilsættes calciumklorid, hvorefter saften sies fra og måles. Til 3 dl af saften bruges 20 g kartoffelmel. Sukker og jævning tilsættes.
Der kan tilsættes mandler, som skoldes, afskalles og snittes el. hakkes og strøs over den kolde grød.
For at opnå en frisk og lidt kraftigere smag af rabarbergrøden kan der tilsættes 2 g citronsyre pr. kg rabarber el. pr. liter saft.
Reference: MAD af Ingeborg Suhr, Gjellerups Forlag 1957 s. 45
Sådan! “Old school” Mama Suhr gamle kogebog fra kringle til rulepølse over rabarbergrød – så er der serveret, min gode ven!
4 kommentarer til “rabarbergr%c3%b8d”
Hvorfor skal der calciumklorid i rabarbergrød? Det lyder ikke rart;-)
Hej Ingelise.. Enig, det lyder ikke rart. Men forklaringen er at rabarber indeholder meget syre og at calciumklorid neutraliser syren for dit eget bedste. Når du køber din jævning til syltning i Brugsen vil du også se at der er forskel på poser til almindelig frugt og til rabarber. Kh. Thomas
Calciumklorid er faktisk ikke strengt nødvendigt, men vist mere et levn fra dengang mor stod i køkkenet. Det gør desuden noget ved selve smagen af rabarber, og skal du ikke spise litervis af det, tager du ikke skade af at undlade CaCl2.
Mvh Mia H
Jo det har faktisk en betydning, men nok ikke hvis man ikke spiser store mængder af spinat og rababer. Det tager populært sagt “kalken ud af knoglerne”!!! heller ikke rart at tænke pÃ¥.
Jeg bruger altid non oxalsyre glemte det lige i opskrifterne.