En hurtig lille nem sommersuppe til køligt dansk sommervejr!
Ingredienser:
- 1 Løg
- 1 Porre
- 4 Kartofler
- 1 fed Hvidløg
- 1 lille buket friskplukket Salvie
- 1 Stilk Brocolli
- 4 små modne tomater
- 1 spk. smør
- 2 spk Rapsolie
- 1 spsk Tidselolie
- salt
Hak løget, den grønne del af porren og 2 kartofler i små tern og sauter dem i smør og rapsolie i en tykbundet gryde i nogle få minutter indtil løget begynder at tage farve. Tilsæt den grove del af brocolien, den hakkede salvie sammen med hvidløg – og sauter videre i nogle få minutter. Tilsæt salt. Dæk grønsagerne med vand plus 1 centimenter og kog i 12 minuter. Blænd derefter grøntsager med en stavblender til en passende konsistens. Tilsæt den hvide del af porrerne i snitter, sammen med den fine del af brocolien, kartoffel- og tomatbådene. Kog suppen ved svag varme indtil kartoflerne er møre og fine. Tilsæt en spsk. tidselolie.
Server med et godt stykke groft brød. Salt og pebber.
En klasikker allerede – hos min søde kæreste Kristina.
Kh. Thomas