Kategorier
Mad

salvie-sommersuppe-til-koldt-vejr

En hurtig lille nem sommersuppe til køligt dansk sommervejr!

Ingredienser:

  • 1 Løg
  • 1 Porre
  • 4 Kartofler
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 lille buket friskplukket Salvie
  • 1 Stilk Brocolli
  • 4 små modne tomater
  • 1 spk. smør
  • 2 spk Rapsolie
  • 1 spsk Tidselolie
  • salt

Hak løget, den grønne del af porren og 2 kartofler i små tern og sauter dem i smør og rapsolie i en tykbundet gryde i nogle få minutter indtil løget begynder at tage farve. Tilsæt den grove del af brocolien, den hakkede salvie sammen med hvidløg – og sauter videre i nogle få minutter. Tilsæt salt. Dæk grønsagerne med vand plus 1 centimenter og kog i 12 minuter. Blænd derefter grøntsager med en stavblender til en passende konsistens. Tilsæt den hvide del af porrerne i snitter, sammen med den fine del af brocolien, kartoffel- og tomatbådene. Kog suppen ved svag varme indtil kartoflerne er møre og fine. Tilsæt en spsk. tidselolie.

Server med et godt stykke groft brød. Salt og pebber.

En klasikker allerede – hos min søde kæreste Kristina.

Kh. Thomas

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.