Kategorier
Kultur Politik

afskaffelse-af-kongehuset

Hej Venner
Jeg har netop fet mine valgkort til afstemning til EU-parlementet og  tronflgeloven. Formlet med tronflgeloven er at skabe ligestilling mellem mnd og kvinder i relation til arveflgen til tronen. Den fortrinsret, som den gldende tronflgelov giver mandlige arveberettigede, fandt regeringen utidssvarende og lagde det ud til afstemning. Samtidig ndres en rkke bestemmelser i tronflgeloven, sledes at der i fremtiden henvises til kongen eller den regerende dronning. Det forhold at tronflgeloven har vret utidssvarende har sledes vret begrundelsen for ndringen som vi nu skal forholde os til. Men er der ikke en lang rkke andre forhold som  burde have vret langt  ud til afstemning  i forbindelse med ndringen af tronflgeloven ?. Jeg tillader mig at nvne flgende 3 sprgsml  :

(1) Hvorfor overhovedet have et monarki ? Meget tyder nok p at der er et flertal for monarkiet, men alligevel lad os f det afgjort ved en afstemning.

(2) Finansieringen af monarkiet ? Hvis vi fortsat skall have et monarki s er det vel rimeligt at dem som nsker det selv betaler for det i  en  spare-tid hvor s meget andet bliver privatiseret f.eks sundhedsvsnet. . Hvorfor skal monarkiet overhovedet finasieres over skatten sledes at alle skatteydere bidrager til kongehuset uanset om man er modstander eller tilhnger af monarkiet ?.  Det burde da vre 100 % frivilligt om man nsker at betale til konghuset. Man kan anvende alternative modeller,  f.eks kirken bliver finansieret ved frivillig kirkeskat eller  TV og radio. bliver finansieret ved frivillig  tv-licens s hvorfor ikke have en frivillig konghus- skat eller -licens ? Eller hvis det er s populrt, som tilhngerne pstr  kan det vel sagtens finansieres 100 % af private sponsorater ?

(3)  Afskaffelse af kongehusets srlige privillegier,  sledes at det bliver et rent symbol monarki  f.ek.s Ingen medlemmer af kongehuset skal vre hvet over loven, fritages for at betale skat, modtage avanceret bistandshjlp ogs kalde apanage uden at st til rdighed for arbejdsmarkedet etc.

mvh Ivo

Links:
Kongehuset.dk
Det Danske Kongehus da.wikipedia.org

Opflgning:
Hvad med kongeskat? 14. juni 2009 ekstrabladet.dk
Frivilligt at betale skat til Kongehuset 12. juni 2009 ekstrabladet.dk
Ekstra Bladet: Stem nej til tronflgeloven berlingske.dk
Dronningen imod ndring af tronflgeloven ekstrabladet.dk

13 kommentarer til “afskaffelse-af-kongehuset”

Hej Ivo
jeg hørte i radioen, at man skal stemme blankt, hvis man ønsker kongehuset afskaffet!
mvh Linda

For det første vil jeg godt lige høre, hvornår radio/tv-licens (idag kaldet multimedieskat) er blevet frivillig? Eneste måde du lovpligtigt kan slippe for den skat/licens er ved hverken at eje mobiltelefon, en internetforbindelse eller et fjernsyn.

For det andet så giver kongehuset også en række indtægter til Danmark indenfor fx turistmarkedet, reklame osv. Jeg skal dog ikke kunne sige, om det opvejer den løn og de udgifter der er, men det er nok værd at tage med i beslutningen.

Hej Linda og Michael

Min pointe er nu blot, at det undrer mig, at når man nu har taget hul på en ændring af tronfølgeloven, at man ikke tager den fulde diskussion af hvad som er tidssvarende for monarkiet. Det virker som man vil have noget – iøvrigt ganske fornuftigt – trumfet igennem, men så heller ikke mere og slet ikke den “virkelige” diskussion af monarkiet med modstanderne simpelt hen fordi tilhængerne i så fald udstiller sine komiske argumenter.

jeg er helt enig i ovennævnte artikel. Hvorfor er det ikke valgfrit om man vil støtte Kongehuset med sine skattepenge? Jeg er en af dem, som modvilligt er tvunget til at støtte det royale, samtidigt med at jeg føler skattepengene kunne blive brugt på bedre formål i Danmark. Der er mange ting i samfundet der halter, hospitaler, plejehjem og institutioner. Med hensyn til sidstnævnte er min mand og jeg tvunget til at hive vores datter ud af vuggestuen, da vi ikke har råd til den pga. jeg er arbejdsløs. Det er derfor frustrende at nogen i vores samfund er “født til, eller har giftet sig til” at bade i luxus, og have dagligdagsproblemer omkring frustrationen ved “kun” at være prins eller at få for meget Cucci tøj ind af brevsprækken. Nej, jeg personligt er træt af det royale som man er tvangsindlagt til både i tv og i bladene. Og den reklame de gør for Danmark, betaler vi i den grad også for. Der er masser af andre stjener i Danmark som gør gratis reklame for landet, for slet ikke at tale om dansk design og produkter i det hele taget klarer sig godt på verdensplan.

Nej det er klart på tide vi får en debat om emnet. Jeg respekterer andre for deres støtte til kongehuset men det er deres støtte, ikke min.

Det er på tide at alle danskerne vågner op fra Torneroses søvn og afskaffer kongehuset.Det er laterligt at høre nogen snakke om deres fantastisk reklame for Danmark. Hvad har Kongehuset gjort for Danmark og os danskere i nutiden? De har udelukkende pålagt os flere udgifter (efter familie forøgelserne). De kongelig intereserret sig slet ikke for os almidelig mennesker. Der er ingen af dem som støtter nødlidende, syge og fattige. Det eneste man promovere er kunst og vin skabt af Dronning og hendes Gemal. Vågn op Danmark !!

Nej, hvor sjovt.. Ekstrabladet har taget tråden op fra rabarber.dk! Se ovenfor i posten under opfølgning.
“Er det rimeligt, at vi betaler kongefamilien mere end 90 millioner kroner om året i apanage og derudover finansierer kareterne, slottene, garden, kongeskibet, og hvad der ellers hører med – så den samlede regning løber op i mere end 300 millioner kroner?” og ikke mindst “KUNNE MAN f.eks. forestille sig en ordning, der svarer til konceptet kirkeskat. Altså at man kan betale til kongehuset, hvis man er tilhænger, og melde sig ud, hvis man er modstander. ” Citater fra Ekstrabladet

kongehuset er det mest latterlige jeg kender til (og jeg kender til meget)det skulle afskaffes det koster alt for meget at holde igang de er jo totalt udulige de individer, det eneste de kan er at øngle som rotter, men de skal jo heller ikke have en økonomi til at hænge sammen! det betaler vi jo plus de betaler jo hverken skat eller moms af de vare de køber.hvad med at pudse biendlaren på dem haha han kunne lige tage folketinget med det samme, der er ikke nogen der vil savne dem med venlig hilsen en der er imod friviligt diktatur som vi har i danmark

Det er da oldnordisk med et kongehus og har ikke nået a gøre med demokrati.
Vi bryster os af at vi har demokrati over for de Arabiske lande, Vågn op Danmark !

øverst i tråden står der at kirkeskatten er valgfri, men jeg gør lige opmærksom på at 5% af din skat om du melder dig ud eller ej bliver givet til kirken.
Jeg er dog enig i, at man i det mindste kunne privatisere kongehuset.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.