Categories
Generelt Humor Politik

alt-andet-er-et-umenneskeligt-kompromis

I dag udkæmpes et slag mod lokale terrorister. En kamp om ære og værdighed. Dette er hverken første eller sidste gang. Efter at området er blevet finkæmmet, siver oprørske mænd og kvinder tilbage til området. Kampen, oprustningen og mobiliseringen af styrker forsætter…

Vi opfatter det som umenneskeligt at overlade vældet til dem. Med uformindsket styrke slås hårdt ned på de indtrængende og uvelkomne horder. Der kæmpes på liv og død i Guds navn. Vor retfærdige brutalitet imod tilfangetagende mænd og kvinder gør ingen forskel på de tilbageværendes moral. De oprørske er underlegende men virker alligevel uovervindelige. Med beskedne midler kæmper de talrigt imod en militær overmagt. Deres kamp fortsætter til evigheden.

Kun måske ville deres vilje svækkes hvis deres leder kunne tages til fange. Der er blevet higet og søgt. Der er blevet fortaget gentagende og uglesete forebyggende angreb. Men selv masseødelæggelsesvåben virker tilsyneladende ikke på fjendens kampmoral. Selv om vi repræsentere symbolet på overmagten, står vi ydmyget som tabere i historien.

Det virker som om Gud ikke er på vor side. Vi vinder måske flere slag, men vi står magtesløse imod en endeløst groende underskov af kampklare mænd og kvinder – som uden tøven giver livet for en sag om hegemoni. Nullermændenes Usama Bin Laden finder og knækker vi nok aldrig.

Weapons of Mass destruction

Usama Bin Laden

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi