Kategorier
Mad

suppe-med-kik%c3%a6rter-og-porrer

En super velsmagende og enkel vegetar suppe med kikærter og porrer.

Ingredienser:
1/2 pose kikærter
5-6 Kartofler
2-3 Store Porrer
2-3 fed hvidløg
Storbladet Persille
Vand
Oliven Olie
1 klat smør
Havsalt
Groft kværnet peber
Parmesan
Brød

Fremgangsmåde:
Sæt en 1/2 poser kikærter i blød natten over.

Skrald kartoflerne. Hæld vandet fra kikærterne. Dæk kartofler og kikærter med vand i en gryde kog dem en lille times tid med en god portion havsalt.

Hak porrerne og hvidløgene fint. Sauter porrerne og hvidløgene let i smør og olivenolie med lidt havsalt indtil de lige er møre og sprøde i en gryde med tyk bund. Ikke for meget og ikke brune.

Si og gem vandet fra kartoflerne og kikærterne. Hæld kartofler og kikærter ned til porrerne og sauter dem 1-2 minutter. Hæld kogevandet i gryde og lad de simre i 15 minutter.

Put kartoflerne i en blender med en 1/3 – 1/2 af resten af suppen – afhængig af hvor tyk og cremet du kan li det. Hak en håndfuld storbladet persille og put det i suppen. Smag til med havsalt.

Idé: Du kunne helt sikkert putte lidt forskellig slags kål i denne suppe f.eks. savoykål eller rosenkål.

Thats it.

Spis med revet parmesan, groft kværnet peber, olivenolie og godt brød.

Dejlig, dejlig for min vintermave! Fra mig til Jer. Kærlig hilsen, Thomas

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

2 kommentarer til “suppe-med-kik%c3%a6rter-og-porrer”

Tak for inspiration til en god suppe. Den smagte dejlig og så er det altid rart med nye ideer til retter med bønner og kikærter.
Hilsen,
Inge Lise

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.