Kategorier
Mad

suppe-med-kik%c3%a6rter-og-porrer

En super velsmagende og enkel vegetar suppe med kikrter og porrer.

Ingredienser:
1/2 pose kikrter
5-6 Kartofler
2-3 Store Porrer
2-3 fed hvidlg
Storbladet Persille
Vand
Oliven Olie
1 klat smr
Havsalt
Groft kvrnet peber
Parmesan
Brd

Fremgangsmde:
St en 1/2 poser kikrter i bld natten over.

Skrald kartoflerne. Hld vandet fra kikrterne. Dk kartofler og kikrter med vand i en gryde kog dem en lille times tid med en god portion havsalt.

Hak porrerne og hvidlgene fint. Sauter porrerne og hvidlgene let i smr og olivenolie med lidt havsalt indtil de lige er mre og sprde i en gryde med tyk bund. Ikke for meget og ikke brune.

Si og gem vandet fra kartoflerne og kikrterne. Hld kartofler og kikrter ned til porrerne og sauter dem 1-2 minutter. Hld kogevandet i gryde og lad de simre i 15 minutter.

Put kartoflerne i en blender med en 1/3 – 1/2 af resten af suppen – afhngig af hvor tyk og cremet du kan li det. Hak en hndfuld storbladet persille og put det i suppen. Smag til med havsalt.

Id: Du kunne helt sikkert putte lidt forskellig slags kl i denne suppe f.eks. savoykl eller rosenkl.

Thats it.

Spis med revet parmesan, groft kvrnet peber, olivenolie og godt brd.

Dejlig, dejlig for min vintermave! Fra mig til Jer. Krlig hilsen, Thomas

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi

2 kommentarer til “suppe-med-kik%c3%a6rter-og-porrer”

Tak for inspiration til en god suppe. Den smagte dejlig og så er det altid rart med nye ideer til retter med bønner og kikærter.
Hilsen,
Inge Lise

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.