Categories
Generelt Politik

tiltr%c3%a6ngt-opg%c3%b8r-med-dansk-syndebuk-politik

Jeg ved godt at det er meget menneskeligt og velbehageligt at finde en syndebuk at skyde al skyld på. Fælles fjender får mennesker til at holde godt sammen. Hvis man ikke har en fjende, så man jo opfinde én!

Nordmænd bliver fjerlet til fodbold fjeldaber i Parken. Sammenhold er vel et meget forståeligt og naturligt menneskeligt træk. Sammenholdet blandt de rigtige fædrelandselskende blev styrket under anden verdenskrig i Danmark. Retsopgøret efter krigen er dog stadig en farce – for hvem var egentlig de rigtige skurke? Dem som opfordrede varmt til samarbejde med tyskerne eller de som lyttede og handlede derefter? Stanken er stadig ikke til at få ud af tøjet. Ledende politikkerne vaskede sine hænder i dansk blod, og gik fra åstedet med løftet pande. Men selv den historiske Jesus måtte være martyr for et helt folk, så hvad kan man forlange?

scape goatDe fædrelandselskende er nu dem som peger på indvandrerne med deres fedtede fingre, og med velbehagelighed siger ”Se, det er deres skyld!”

Når det er lykkedes Dansk Folkeparti at trække underbukserne af og udstille indvandrerne som Danmarks folkefjende nummer 1 så er det godt gjort! Men når Regeringen og andre politiske partier følger trop og gør indvandrerdebatten opportun som et politisk hovedtema, så er der altså nogen som må åbne vinduerne så stanken af underlødig populisme kan komme ud.

Indvandrerne er ikke Danmarks største problem. Det er ikke indvandrerne som står for al kriminalitet i Danmark. Det er ikke indvandrernes skyld at der ikke er arbejde nok til alle. Det er ikke indvandrernes skyld at landets økonomi er dårlig.

Danmark har brug for menneskelig fornyelse og kulturel nytænkning. Hvem går i det Kgl. Teater og hvem lever som en kernefamilie i 50’ernes Danmark? Præsterne i Dansk Folkeparti har støvet et menneskesyn og en protektionistisk politik fra omkring år 1900 af med en landsbytosses forbløffende held. Men lederskab består vel ikke i, at lade Maren fra kærets meninger, holdninger og fordomme bestemme landets retning. Vel at mærke når dette strider mod al fornuft, logik og saglig viden og information.

Opraab! Muslimerne i Danmark er ikke roden til al ondt. Debatten om indvandrerproblemer føres på et usagligt og underlødigt plan. Indvandrerproblemerne er helt uden proportion til virkelighedens problemer i Danmark.

Når man peger på en syndebuk, er det som regel for at bortlede opmærksomheden fra den reelle synder. Landets virkelige problemer kan for størstedelen tilskrives en forfejlet politik fra Regeringens og deres skamstøtte Dansk Folkepartis side. Regeringens væsentlige økonomiske resultater er til at overse. Den til enhver tid siddende Regerings fornemmeste opgave må nødvendigvis være at modvirke tidens konjunkturer til landets bedste – og det er altså ikke indvandrerne som sidder på Regeringsmagten endnu!

Måske skal der en ny verdenskrig til før vi finder ud af Muhammed fra Nørrebro er vores bror – forhåbentlig kan vi nøjes med at vinde VM i fodbold. Lad os alle håbe og bede til, at det igen bliver politisk opportunt at lade fordommene om mindretal blive dér hvor de hører til. Det er på tide at der bliver gjort op med den Danske Syndebuk Politik.

Mere racisme i Europa Politiken 3. december 2003

Haarder hilser racisme-rapport velkommen Politiken 2. december 2003

Et folk af spøgelser Politiken 27. november 2003

Når du strammer garnet Carsten Fenger-Grøn ,Kamal Qureshi ,Tøger Seidenfaden Aarhus University Press 2003

Giv os Nørrebro tilbage… Pia Kjærsgaards ugebrev 24. november 2003

By Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi