Kategorier
It Nyheder

hvad-fanden-skal-vi-med-rss

Ristede Sex Sites. Man skulle næsten tro at det var dét at akronymet RSS stod for hvis man spørger de mere seriøse aviser i Danmark. De skyr RSS som et brændt barn skyr ilden.

Remote Site Syndication er et fænomen som er kommet for at blive. RSS er starten på en udvikling som næppe går at standse. En udvikling hvor indhold i langt højre grad løsrives fra sin oprindelige sammenhæng og publiceres andre steder.

Der er ikke noget i vejen for at man privat sammensætter sin egen nyhedstjeneste med med forskellige og individuelt tilpassede nyhedsfeeds via RSS. Der er heller ikke noget i vejen for f.eks. at forestille sig en portal med nyhedsfeeds fra forskellige menneskerettighedsorganisationer, hvor det er muligt at følge med i hvad alle de forskellige organisationer har af nyheder på området. Endelig kan de danske online aviser se RSS som en mulighed for at gøre reklame for sig selv når folk rundt omkring gratis og uden betaling publicerer deres RSS feeds som teasers på deres sites. Det er kun fantasien som sætter grænserne for hvem, hvad og hvor informationen skal gøres tilgængelig.

Kilden er den samme. Som informationsudbyder er man altid herre i eget hus. RSS er et spændende nyt redskab i nyhedsformidling som skal kommes i møde. Det er tåbeligt at smide RSS på porten inden ankomsten. Det går ikke at afvise denne nye teknologi efter min vurdering. Det er bagstræberisk grænsende til det idiotiske i en tid, hvor vinderne altid må være på forkant med udviklingen.

Der vil altid være plads til den gode, dygtige og seriøse informationsudbyder som kan fortælle vedkommnede historier til sit publikum. Og så er der heldigvis også lidt rum til overens..

RSS-feeds eJour nr. 37 september 2004
Danske nyheder i RSS/RDF format asdf.dk
What is RSS?

Af Thomas Dyhr

Thomas Dyhr - cand.jur. fra Københavns Universitet 2003 Filosof af natur.. Interesser: politik, skak, qigong, nei kung, tai chi, yi chuan, xin yi, daitoryu aikijujutsu, da chen chuan, litteratur, poesi