USA´s udenrigsministeriums særlige talskvinde for fangerne på Guantanamo-basen, Colleen Graffy, svarede d.d. på spørgsmål fra Politikens læsere. Ikke overraskende mener Colleen Graffy at USA er et hvidt lam på Guantanamo. Colleen Graffy svarer følgende til en læser af Politiken omkring USA påståede brug af tortur på Guantanamo: “USA lever op til sine forpligtelser i henhold til FN’s torturkonvention, som også er indbygget i landets egne love. Det indebærer, at USA ikke torterer mennesker eller sender dem steder hen, hvor det er mere sandsynligt end det modsatte, at de kan blive udsat for tortur.” Det er jo et tankevækkende svar. Man nu kun håbe på at dette svar er i overensstemmelse med sandheden. Men tilsyneladende får ingen andre end USA får desværre lov kende sandheden med sikkerhed, hvilket er meget beklageligt. USAs opførsel på Guantanamobasen har efter min mening afgørende og fundamental betydning for USA’s image som forsvarer af demokrati og frihed ude i verden; og ikke mindst betydning for indsatsen imod global terrorisme. Hvis vi i vesten ikke selv kan overholde menneskerettighederne, hvordan skal vi så kunne forlange at andre skal? Med magt og tortur!? USA svarer på spørgsmål om Guantanamo Politiken 1. juni 2006 Opdatering: CIA-sag vokser støt Information 6. dcember 2008 Topfolk i USA godkendte torturlignende metoder Berlingske 10. april 2008 FBI afslører grove overgreb på Guantanamo Politiken 3. januar 2007

USA´s udenrigsministeriums særlige talskvinde for fangerne på Guantanamo-basen, Colleen Graffy, svarede d.d. på spørgsmål fra Politikens læsere.

Ikke overraskende mener Colleen Graffy at USA er et hvidt lam på Guantanamo.

Colleen Graffy svarer følgende til en læser af Politiken omkring USA påståede brug af tortur på Guantanamo: “USA lever op til sine forpligtelser i henhold til FN’s torturkonvention, som også er indbygget i landets egne love. Det indebærer, at USA ikke torterer mennesker eller sender dem steder hen, hvor det er mere sandsynligt end det modsatte, at de kan blive udsat for tortur.”

Det er jo et tankevækkende svar. Man nu kun håbe på at dette svar er i overensstemmelse med sandheden. Men tilsyneladende får ingen andre end USA får desværre lov kende sandheden med sikkerhed, hvilket er meget beklageligt.

USAs opførsel på Guantanamobasen har efter min mening afgørende og fundamental betydning for USA’s image som forsvarer af demokrati og frihed ude i verden; og ikke mindst betydning for indsatsen imod global terrorisme.

Hvis vi i vesten ikke selv kan overholde menneskerettighederne, hvordan skal vi så kunne forlange at andre skal? Med magt og tortur!?

USA svarer på spørgsmål om Guantanamo Politiken 1. juni 2006

Opdatering:
CIA-sag vokser støt Information 6. dcember 2008
Topfolk i USA godkendte torturlignende metoder Berlingske 10. april 2008
FBI afslører grove overgreb på Guantanamo Politiken 3. januar 2007

Én kommentar til “USA´s udenrigsministeriums særlige talskvinde for fangerne på Guantanamo-basen, Colleen Graffy, svarede d.d. på spørgsmål fra Politikens læsere. Ikke overraskende mener Colleen Graffy at USA er et hvidt lam på Guantanamo. Colleen Graffy svarer følgende til en læser af Politiken omkring USA påståede brug af tortur på Guantanamo: “USA lever op til sine forpligtelser i henhold til FN’s torturkonvention, som også er indbygget i landets egne love. Det indebærer, at USA ikke torterer mennesker eller sender dem steder hen, hvor det er mere sandsynligt end det modsatte, at de kan blive udsat for tortur.” Det er jo et tankevækkende svar. Man nu kun håbe på at dette svar er i overensstemmelse med sandheden. Men tilsyneladende får ingen andre end USA får desværre lov kende sandheden med sikkerhed, hvilket er meget beklageligt. USAs opførsel på Guantanamobasen har efter min mening afgørende og fundamental betydning for USA’s image som forsvarer af demokrati og frihed ude i verden; og ikke mindst betydning for indsatsen imod global terrorisme. Hvis vi i vesten ikke selv kan overholde menneskerettighederne, hvordan skal vi så kunne forlange at andre skal? Med magt og tortur!? USA svarer på spørgsmål om Guantanamo Politiken 1. juni 2006 Opdatering: CIA-sag vokser støt Information 6. dcember 2008 Topfolk i USA godkendte torturlignende metoder Berlingske 10. april 2008 FBI afslører grove overgreb på Guantanamo Politiken 3. januar 2007”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.