Eftersom jeg elsker alt med rabarber er der tale en særlig begivenhed på rabarbarer.dk. Nemlig rabarbergrød som vor mor lavede den:

Rabarbergrød I. Tillavningstid 1 time. – 6 personer.

  • 1 kg rabarberstilke
  • 1/2 l vand
  • 1 spiseskf. 40% calciumklorid
  • ca. 175 g krystalmelis
  • Kartoffelmel

Stilkene vaskes, skæres i stykker og koges møre i vandet. Efter kogningen tilsættes calciumklorid, hvorefter saften sies fra og måles. Til 3 dl af saften bruges 20 g kartoffelmel. Sukker og jævning tilsættes.

Der kan tilsættes mandler, som skoldes, afskalles og snittes el. hakkes og strøs over den kolde grød.

For at opnå en frisk og lidt kraftigere smag af rabarbergrøden kan der tilsættes 2 g citronsyre pr. kg rabarber el. pr. liter saft.

Reference: MAD af Ingeborg Suhr, Gjellerups Forlag 1957 s. 45

Sådan! “Old school” Mama Suhr gamle kogebog fra kringle til rulepølse over rabarbergrød – så er der serveret, min gode ven!